La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va assegurar a través d'una entrevista publicada ahir pel digital elnacional.cat que no té "por" de les mesures que pugui adoptar contra ella el Govern espanyol, després que l'Executiu de Rajoy la posés en el punt de mira arran del debat que avui ha d'aprovar la resolució independentista. "Més que sentir-me amenaçada el que em sembla que s'amenaça és la democràcia i la sobirania del poble. Això sí que és preocupant", argumentava Forcadell, que avisava que arribarà "on sigui per complir el mandat democràtic de les urnes del 27-S, perquè és el que em toca".

La presidenta de la cambra catalana va assenyalar que farà "el que decideixi la majoria de diputats i diputades", però va considerar que a Madrid "parlen molt però una altra cosa és que s'apliqui" el que diuen. En aquest sentit, divendres passat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría va assenyalar Forcadell com la responsable del que passi a la cambra catalana a partir d'avui, moment en el qual s'aprovarà la resolució pactada entre Junts pel Sí i la CUP per iniciar la "desconnexió" d'Espanya.

Sobre això, Forcadell va afirmar que el que faci el Parlament durant aquests pròxims dies o setmanes "s'haurà de decidir votant". "No es tracta de desobeir. Tenim un mandat democràtic i això és el que s'ha de complir", va apuntar Forcadell, que també va recordar que "uns partits van guanyar amb un programa i l'estan portant a terme".

Sobre la resposta de Madrid, la l'expresidenta de l'ANC va posar l'exemple del 9-N, quan "van dir que no es votaria i es va votar", abans de mostrar-se convençuda que "s'arxivarà la causa" oberta contra Mas i els altres membres del Govern.

Pel que fa a una hipotètica aplicació de la Llei de seguretat nacional o una altra mesura contundent des de Madrid, Forcadell va assenyalar que el Govern "no s'hi s'atrevirà" perquè, si ho fes, "faria un flac favor a la democràcia espanyola". "Davant del món, l'estat espanyol es retrataria, això el debilitaria i, en tot cas, afavoriria Catalunya", va puntualitzar.

Poc preocupada

A Forcadell tampoc li preocupa que el resultat sigui la seva inhabilitació política: "És irrellevant la Carme Forcadell en sí mateixa", va afirmar abans d'advertir, però, que "el que en cap cas és irrellevant és quan es menysté, s'assetja o es tracta de condicionar o fins i tot d'intimidar el funcionament d'una Cambra per possibilitar un debat i assumir la voluntat popular".

D'altra banda, la nova presidenta del Parlament català va admetre que no han estudiat els possibles escenaris que es poden obrir en els pròxims dies, i va afegir que no preveien que "ja abans de fer res s'hagués organitzat tot aquest enrenou".

Durant l'entrevista Forcadell també es va referir a la investidura del president, un aspecte del qual va dir que allargar-lo "no beneficia ningú". Sobre això, es va mostrar confiada que es pugui desencallar durant aquesta setmana i, sobre el nom del candidat, va concretar que "ningú és imprescindible però tots som necessaris". "El president Mas és un gran actiu però en aquest projecte tan gran el que està per sobre de tot és el país i el futur de Catalunya", va agregar abans de refusar unes noves eleccions al març: "Cal trobar fórmules creatives per arribar a un acord. Les eleccions a hores d'ara no les contemplo".