El diputat de la CUP Benet Salellas va al·ludir ahir a Neus Munté i Raül Romeva, de Junts pel Sí, com a possibles alternatives a la presidència. En declaracions a les emissores "RAC1" i "Catalunya Ràdio", el diputat de la formació independentista no va voler donar pistes sobre el candidat alternatiu a Mas en què pensa la CUP, tot i que va lloar la trajectòria del cap de llista de JxSí i de la consellera i portaveu del Govern.

De Raül Romeva, Salellas va dir que "representa molt bé la idea de moment d'excepcionalitat", que "a nivell personal ha pagat molt car" la seva sortida de la que havia estat la seva força política històrica i que "és una persona molt valenta, coherent i que representa un perfil molt social".

En relació a Neus Munté, el diputat de la CUP va dir que "reuneix alguns requisits positius, com ara que respon al sector més socialdemòcrata de Convergència i no està vinculada, esquitxada ni relacionada amb cap cas de corrupció". "Aquests són dos requisits que, pensant en algú de CDC, són molt positius", va afegir.

Salellas va precisar que a la CUP ningú es planteja la convocatòria d'unes noves eleccions catalanes al març per la seva negativa a donar suport a la investidura d'Artur Mas. "És un escenari que no se'l planteja ningú", va dir a Catalunya Ràdio, on també va subratllar que els que van sortir escollits diputats a les eleccions del passat 27-S tenen l'obligació de complir el mandat democràtic de tirar endavant amb la legislatura. "D'aquí al 9 de gener hi ha tant de temps que estic segur que trobarem molt abans una solució", va pronosticar.

Igualment, en declaracions a RAC1, el diputat gironí de la CUP va advertir CDC que s'equivoca amenaçant amb la convocatòria d'unes noves eleccions, i va acusar Convergència de voler imposar Artur Mas com a única opció a la presidència de la Generalitat. "Em nego a pensar que la gent de CDC, que només és una part de Junts pel Sí, sigui tan orgullosa per dir: Si no és el meu candidat, no jugo", va indicar. "Em nego a pensar que la lògica ha de ser o Mas o res; no entenc qui pugui plantejar-lo en aquest sentit, aquest país té molta gent vàlida, l'hem de construir de forma col·lectiva i no perquè una persona pugui decidir el futur del país", va afegir.

Rigol demana "un miracle"

L'expresident del Parlament, Joan Rigol, va demanar ahir a la CUP que es repensi la seva negativa a la investidura de Mas. "Jo prego i quasi demano un miracle la CUP. Que hi hagi algú que faci un gest extraordinari. Saben el que significaria això a Madrid, que dimarts (per demà) tinguéssim el president Mas al front de tot això?", va reflexionar Rigol a través dels micròfons de "Catalunya Ràdio".