El ministre de l'Interior i cap de llista per Barcelona del Partit Popular de Catalunya el 20-D, Jorge Fernández Díaz, va titllar ahir de "ple de la vergonya" el debat de la resolució independentista d'avui al Parlament. "Demà -avui pel lector- el món recorda la caiguda del Mur de Berlín, el mur de la vergonya, i aquí se celebrarà un ple de la vergonya", va assenyalar Fernández Díaz, de visita al Saló de Famílies Nombroses de Catalunya a Fira de Barcelona. "Un ple al marge de la legalitat, de la Constitució i que vol danyar profundament la convivència aixecant dos murs: un que vol dividir la societat catalana, i un altre que vol separar els catalans de les resta dels espanyols", va afegir el ministre, que també va carregar contra Mas per "mendicar" els vots a la CUP. "Que Mas estigui suplicant a la CUP els vots per ser president és simplement patètic", va insistir Fernández Díaz, que va recordar que la CUP és un partit "anticapitalista i antisistema". "Mai ens hauríem pensat que Convergència arribés a aquest extrem", va puntualitzar el també cap de llista del PPC el proper mes de desembre.

Laments de Duran i Ros

Per la seva banda, el candidat a les eleccions generals per Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar ahir com un "disbarat" la resolució independentista, i va demanar als diputats catalans que "compleixin la llei, els agradi o no".

Duran i Lleida va fer aquestes valoracions després de la presentació dels candidats a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del pròxim 20-D, en un acte celebrat a Barcelona on va dirigir un clar missatge a Convergència: "Ja no és CDC sinó la CUP qui marca el full de ruta en el tema nacional, social o qui ha de ser el candidat a la presidència de la Generalitat, un preu que no es pot pagar".També va parlar de la resolució el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va considerar que "no s'hauria d'haver anat cap aquí". "Es van cremar etapes massa ràpidament, i abans d'arribar a la situació actual s'havia d'haver esgotat la via del diàleg, amb propostes com les del pacte fiscal", va destacar Ros en una entrevista a TV3.