ERC va anunciar ahir que el seu principal candidat al Senat a les eleccions generals del 20 de desembre serà el jutge Santiago Vidal, suspès temporalment en les seves funcions judicials per haver redactat un projecte de «constitució catalana».

Santiago Vidal encapçalarà la llista d'ERC al Senat per la circums?cripció de Barcelona, encara que per a la cambra alta el sistema electoral preveu la presentació de llistes obertes que permeten als votants elegir els diversos candidats sense un ordre determinat.

Vidal ja va ser elegit per ERC per tancar simbòlicament la seva llista electoral corresponent a l'Ajuntament de Barcelona en les passades eleccions municipals.

ERC concorrerà en solitari en les pròximes eleccions generals encara que en les seves llistes figuraran independents així com, molt possiblement, candidats de partits de l'esquerra catalana amb els quals ja manté acords formals, com per exemple Moviment d'Esquerres -MES.

El nom del jutge Santiago Vidal com a candidat al Senat s'afegeix als dos que ja és segur que encapçalaran la llista d'ERC al Congrés per Barcelona, que són Joan Tardà -actual portaveu d'Esquerra en aquesta cambra- i Gabriel Rufián -militant de Súmate i de l'Assemblea Nacional Catalana, ANC.

El Consell Nacional d'ERC es ?reu?neix avui per ratificar aquestes llistes electorals, així com per acordar l'ordre en què figuraran els candidats en les llistes per al Congrés dels Diputats.