Barcelona en Comú, ICV, EUiA i Podem van arribar ahir a la tarda a un acord in extremis per concórrer de manera conjunta a les eleccions del 20 de desembre amb el nom En Comú Podem. L'acord és fruit d'una diagnosi compartida entre els diferents actors de la confluència per «aconseguir fer fora la dreta» i el PP del Govern espanyol i encarar l'inici d'un procés constituent «que serveixi per empoderar la ciutadania i recuperar els seus drets».

L'acord arriba després de jornades de tenses negociacions i fins i tot de durs retrets cap als seus socis, EUiA ha vist millorades les condicions que se li oferien i va acabar sumant-se a la candidatura unitària a Catalunya, malgrat haver amenaçat de presentar-se en solitari com a referència catalana de la llista de unitat Popular que liderarà Alberto Garzón, d'IU.

A més del número 7 de la llista d'En Comú Podem per Barcelona, EUiA disposarà també del cap de llista per Tarragona. Davant les dificultats negociadores, el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, havia esclatat contra les pautes de BComú i Podem.