El Consell Nacional de CDC va avalar ahir amb el 84,25% dels vots la coalició de Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament per a les generals del 20-D, una aliança «puntual» denominada Democràcia i Llibertat que pretén «eixamplar la base electoral» de l'independentisme.

CDC va celebrar ahir un Consell Nacional extraordinari a l'edifici de l'ONCE de Barcelona per ratificar la coalició entre Convergència, Reagrupament i Demòcrates de Catalunya, els escindits d'Unió, per a les eleccions generals del 20 de desembre.

En la conferència de premsa posterior a la reunió, la portaveu de CDC, Marta Pascal, va destacar que aquesta coalició és «puntual» per a aquestes eleccions generals i té com a objectiu «eixamplar la base electoral», per «donar compliment» al «mandat democràtic» de les eleccions del 27 de setembre d'impulsar la independència.

Pascal va descartar que CDC busqui «amagar el nom», sinó al contrari, és una iniciativa, va dir, per «reafirmar-se» en la voluntat de llançar una «proposta atractiva» als catalans per complir amb el resultat majoritari a les urnes de les catalanes del passat 27 de setembre.

Els mots més usats per CDC

En la roda de premsa, la portaveu va anunciar el nom de la coalició, Democràcia i Llibertat, que recull dos de les paraules que més ha usat CDC els últims anys per reivindicar el dret a decidir i la independència de Catalunya.

La nova coalició va rebre el 84,25% de vots favorables, el 7,87 de nos, el 4,72% d'abstencions i el 3,15% de paperetes en blanc en el Consell Nacional, màxim òrgan de CDC entre congressos, al qual no va assistir el líder del partit, Artur Mas.

A la reunió d'ahir no es van determinar encara la distribució ni els noms dels candidats de CDC, Demòcrates i Reagrupament, a l'espera de les designacions internes de cada formació i les negociacions que es produiran abans del pròxim Consell Nacional del 14 de novembre, que ratificarà les llistes definitives, encara que es dóna per fet que encapçalarà la candidatura el conseller de Presidència en funcions, Francesc Homs.

Pascal va posar èmfasi en el fet que la coalició Democràcia i Lliberat és «puntual», un «instrument concret» per reivindicar en les Corts Generals l'aplicació del full de ruta independentista, amb un desig concret: «Voler fer política i que no ens la facin -des de l'Estat».

La portaveu va rebutjar que hi hagi voluntat d'amagar la marca de CDC després del deteriorament de la imatge pels casos de corrupció: «Per res, no estem amagant les sigles», va incidir.

Pascal va explicar que en el transcurs del Consell Nacional el coordinador general de CDC, Josep Rull, va assegurar que encara hi ha marge d'acord amb la CUP per a la investidura, el primer debat de la qual se celebrarà el proper dilluns al Parlament.