La Fiscalia va obrir diligències per investigar els contractes presumptament irregulars de l'empresa municipal Barcelona Regional que ha denunciat l'Ajuntament de la capital catalana, entre els quals figuren adjudicacions a una empresa de Pere Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat.

Segons van informar fonts judicials, el fiscal Anticorrupció Emilio Sánchez Ulled va obrir la investigació a partir de l'informe que li ha fet arribar l'Ajuntament de Barcelona, que denuncia que Barcelona Regional -BR- va signar contractes amb empreses -entre elles Entorn Enginyeria i Serveis de Pere Pujol- sense complir els plecs de condicions ni aportar factures.

Precisament, el fiscal acaba d'arxivar les diligències que va obrir el mes de juny passat arran d'un anònim que denunciava suposats contractes irregulars de Barcelona Regional a empreses d'un exsoci de Willy Müller, director executiu de l'entitat, en descartar il·legalitats en aquests expedients. La nova documentació sobre Barcelona Regional que l'Ajuntament va portar ara a la Fiscalia revela presumptes irregularitats en la contractació de personal per part de BR i incompliments en la normativa de contractació d'empreses, segons va explicar en roda de premsa el tinent d'alcalde Gerardo Pisarello.

Concretament, el consistori conclou que l'empresa, que en l'etapa anterior va dirigir l'extinent d'alcalde convergent Antoni Vives, va portar a terme contractacions de serveis típics administratius que aparentment no tenen la dificultat que es requereix per la seva especialitat tècnica, sense que s'aprovessin els preceptius plecs de clàusules en les licitacions. L'informe de l'Ajuntament al·ludeix a un encàrrec a l'empresa de Pere Pujol relacionat amb el port de Barcelona, per valor de 37.570 euros i que suposadament no reunia els requisits de contractació. En un altre dels contractes adjudicats a Pere Pujol, relatiu a un seguiment ambiental de les platges de Barcelona i pressupostat en 17.800 euros, l'Ajuntament de Barcelona sosté que no consten les factures emeses.