El jutge de Reus ha reactivat la peça del cas Innova que investiga si la Generalitat hauria pagat amb diners públics la defensa de Josep Prat. El magistrat ha citat a declarar, dimarts 10 de novembre al matí, a l'exdirector general d'Innova i expresident de l'ICS com a imputat pels delictes de prevaricació i malversació de diners públics.

La peça separada número 10 se centra els correus electrònics interceptats per la Guàrdia Civil que l'advocat Xavier Melero va enviar al seu client, al conseller de Salut, Boi Ruiz, i a l'aleshores secretari del Govern, l'actual conseller Germà Gordó, en els quals reclamava el pagament dels honoraris de Josep Prat.

Entre la documentació intervinguda per la Guàrdia Civil en el registre del domicili de Josep Prat, el 27 de febrer del 2013, es van detectar mitja dotzena de correus electrònics enviats entre Melero, Prat, Ruiz o Gordó. Aquests correus van portar la Guàrdia Civil a elaborar un informe en el qual expressava «dubtes raonables» que la Generalitat s'estaria fent càrrec de les despeses de la defensa de Prat.

El Govern va negar a finals de gener de l'any passat, en resposta a un requeriment del jutge, que Melero hagués rebut cap retribució de Salut en concepte d'honoraris derivats de la defensa de Prat. Malgrat tot, l'octubre de l'any passat el jutge va decidir obrir una nova peça secreta per aquest cas, la número 10, i va tornar a imputar a Josep Prat. El març de l'any passat, el jutge ja va citar a declarar com a testimoni al propi advocat. Aleshores, Melero va afirmar que els diners que reclamava en els correus electrònics es corresponen a dos dictàmens realitzats al març del 2012 i pagats pel seu bufet, sobre la suposada incompatibilitat dels càrrecs de Prat quan aquest encara era president de l'ICS.

De fet, el macroprocés judicial a l'entorn de les possibles irregularitats al hòlding municipal reusenc va arrencar amb una denúncia de la CUP sobre la presumpta incompatibilitat de càrrecs de Josep Prat, el qual compaginava les presidències de l'ICS i del grup hospitalari privat USP, i la direcció general d'Innova. La Guàrdia Civil sosté que, quan es van intercanviar els correus, Prat no estava implicat en cap procediment judicial penal la defensa del qual correspongués a la Generalitat.