El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, s'ha ventat aquest dijous d'haver estat qui ha provocat una dilatació en els tràmits de la resolució independentista forçant la no constitució del seu grup parlamentari. "Estic orgullós", ha etzibat. I és que Albiol creu que aquestes tàctiques han aconseguit que "qui ha marcat l'agenda no han estat els independentistes sinó el PPC". A més, el popular ha avisat que "seguiran fent sempre que calgui" accions semblants que obstrueixin o retardin iniciatives que vagin encaminades a la construcció nacional de Catalunya. D'altra banda, Albiol s'ha mostrat disposat a "respectar" la decisió del TC encara que no suspengui el ple on s'hauria de votar la resolució independentista del proper dilluns.

El grup del PPC al Parlament ja s'ha constituït, amb Xavier García Albiol com a president, Enric Millo com a portaveu, i Santi Rodríguez i Esperança García com a portaveus adjunts. Després de pràcticament esgotar el límit de temps per fer aquest tràmit -el període legal expira divendres al matí-, els populars han comparegut aquest dijous en roda de premsa per celebrar que aquesta tàctica titllada de filibusterisme per la resta de partits hagi estat la responsable de posar pals a les rodes a les intencions de JxSí i la CUP amb la resolució independentista.

"Em sento profundament orgullós i satisfet que gràcies a que el PPC no s'hagi constituït com a grup, els partits constitucionalistes puguem marcar l'agenda política i hem evitar que els que pretenen un procés de ruptura no marqui els temps", ha sentenciat Xavier García Albiol. I és que segons el popular, aquestes pràctiques de dilació dels períodes parlamentaris seguiran sent buscades i aplicades pel PPC sempre que hi hagi una proposta sobiranista al Parlament. "Amb qualsevol iniciativa que es presenti que vagi en la línia de fracturar la societat, dividir Catalunya, crear estructures d'un hipotètic estat independent o visualitzar la ruptura, utilitzarem tots els recursos legals al nostre abast perquè no se celebrin o s'endarrereixin al màxim", ha dit, tot afegint que "ho farem, i sempre que puguem".

Reunió amb Carme Forcadell

Aquest divendres està previst que Albiol es reuneixi amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en el marc de la ronda de contactes amb els líders dels partits de la cambra. El popular ha avançat que aprofitarà per exigir a Forcadell "que faci de presidenta del Parlament i no d'agitadora social i presidenta de l'ANC". "Si ella es dedica a fer de figura institucional com han fet normalment la major part dels presidents del Parlament, hi haurà una relació normalitzada. Però si segueix fent d'agitadora, la relació serà complicada", ha conclòs.

Per últim, preguntat per quina serà la reacció del PPC si el Tribunal Constitucional acaba permetent que el ple on s'hauria de votar la resolució independentista se celebri el proper dilluns, Albiol ha afirmat que "aquesta decisió no seria la que voldríem ni demanàvem, però la respectarem". "La principal diferència entre els que estem aquí i els que estan allà -en relació al PPC i als independentistes-, és que nosaltres les decisions judicials les respectem encara que no ens agradin i ells només respecten el que creuen que els beneficia i els agraden", ha sentenciat.