El 78% de la militància de Demòcrates de Catalunya ha avalat concórrer en coalició amb CDC a les properes eleccions espanyoles, segons els resultats despresos de la consulta interna oberta aquest dimecres, en què han participat el 56% de la simpatitzants. La decisió d'anar plegats o no depèn ara de Convergència, que ho farà públic aquest divendres.

Els escindits d'Unió adverteixen que volen codirigir la campanya electoral i coredactar el programa i tenir «veu pròpia» al Congrés i al Senat. El dirigent de Demòcrates Toni Castellà confia a poder sumar altres formacions com Reagrupament i, fins i tot, MES, així com independents.

Paral·lelament, el líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, va ironitzar sobre el fet que CDC «es refugiï sota altres sigles» amb vista als comicis del 20D, després que la formació d'Artur Mas ja ho fes a les catalanes, una situació que creu que està «de moda». En una visita a l'empresa d'investigació i innovació Telstar, situada a Terrassa, Duran va afirmar: «Respecte que CDC torni a presentar-se en una altra coalició, però es refugiarà sota altres sigles i, lamentablement, el tema dels refugiats està de moda, encara que aquest tipus de refugi és diferent perquè és voluntari i no obligat com el de la gent que fuig del seu país».