El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol,va anunciar que la seva formació ha canviat de criteri i, si el TC no impedeix la celebració del ple per debatre la resolució independentista de JxSí i la CUP, els populars participaran activament i presentaran una esmena al text dels sobiranistes.

Es tracta d'una esmena de substitució, que suposarà una proposta de text alternatiu al que es debatrà, i que estarà basat en la defensa de la unitat d'Espanya, la Constitució espanyola i el respecta a la legalitat vigent.

A més, com que el PPC ja preveu que els independentistes no acceptaran que el text alternatiu dels populars es voti, en la seva exposició reclamarà a la resta de grups, i especialment als no sobiranistes, que es posicionin també sobre la seva esmena i no únicament sobre la resolució de JxSí i la CUP. La intenció del PPC passa per fer front al ple amb un text alternatiu que complementi el seu vot en contra a la resolució independentista de JxSí i la CUP. També hi haurà propostes d'altres partits que caldrà debatre en el ple de dilluns vinent.