Els Bombers de la Generalitat han atès entre les deu de la nit d'aquest dilluns fins a les vuit del matí d'aquest dimarts fins a 141 serveis per inundacions després del temporal que va afectar Catalunya durant tota la jornada d'ahir. Des de l'inici de l'episodi, els Bombers han treballat en 626 serveis. Per Regions d'Emergències, la Metropolitana Nord ha atès 160 serveis, la de Tarragona 135, la de Lleida 120, la Metroplitana Sud 95, la de Terres de l'Ebre 58, la Centre 40 i la de Girona 18. Per la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 1.101 trucades des que els efectes de la llevantada es van començar a sentir fins a les set del matí d'aquest dimarts.

Les dues franges amb més trucades es van concentrar entre dos quarts de tres de la tarda i les set del vespre i entre les quatre i dos quarts de cinc d'aquesta matinada, segons Protecció Civil. A més, el territori des d'on han rebut més avisos al telèfon 112 ha estat el Vallès Occidental (209), seguit del Baix Camp (116) i el Segrià (109), en tots els casos des de l'inici de l'episodi.

Mentrestant, Protecció Civil manté activat el pla Inuncat en fase d'emergència després del desbordament del riu Sió, que aquesta matinada ha causat la mort de quatre persones en una residència d'avis després que s'inundés un semisoterrani de l'edifici. En aquest servei, hi ha treballat onze dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre els quals efectius de la unitat subaquàtica del Grup d'Actuacions Especials.

També, es manté activada l'alerta del pla Procicat per les ventades. De fet, ahir es van superar els 100 quilòmetres per hora a Horta de Sant Joan (109,1 km/h), a La Tosa d'Alp 2500 (109,1 km/h), al PN dels Ports (108 km/h) i al Montsec d'Ares (1.572 m), amb 106,9 km/h.

D'altra banda, segons el Servei Català de Trànsit, es mantenen tallades la TV-2005 a Aiguamúrcia (Alt Camp) i la BV-3003 a Callús (Bages). Pel que fa l'afectació ferroviària, la línia convencional entre Saragossa-Lleida es troba interrompuda per la caiguda de fang i pedra a la via entre Raimat i la capital de Segrià. També s'ha hagut de tallar la línia Lleida-Manresa, entre Calaf i la capital del Bages per la caiguda una pedra de grans dimensions a la via, però ja ha estat retirada.