El síndic de greuges, Rafael Ribó, va demanar al Departament de Salut que reconsideri la seva denegació d'una vaginoplàstia -canvi de sexe- a V.G.G., una transsexual a la qual van prescriure aquesta intervenció fa 6 anys i a la qual van treure de la llista d'espera perquè va acabar complint 50 anys.

V.G.G estava des de 2009 en llista d'espera de l'Hospital Clínic per sotmetre's a una vaginoplàstia que li va prescriure la Unitat de Trastorns d'Identitat de Gènere -UTIG- d'aquest hospital, però el mes de març d'aquest any va rebre una trucada en què li van informar que l'excloïen de la llista perquè ja havia complert 50 anys d'edat.

Davant aquesta situació, l'Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants -ACATHI- i l'Observatori contra l'Homofòbia van presentar una queixa al Síndic.

El Departament de Salut va argüir que la reassignació de sexe no està inclosa en el cartera de serveis del Servei Nacional de Salut, encara que va reconèixer que Catalunya disposa de la UTIG de l'Hospital Clínic com centre de referència per a tractament psicològic, mèdic i un programa quirúrgic de reassignació de sexe.