La Generalitat va sol·licitar al Ministeri d'Hisenda el 33% dels 7.000 milions que queden per repartir en aquesta legislatura. Segons fonts del Ministeri d'Hisenda recollides pel diari El Mundo, el Govern català hauria demanat aquests 2.300 milions d'euros per fer front a l'asfixia financera que pateix. Segons el rotatiu madrileny, la Generalitat matitza que no tenen preferència en recaptar els diners del fons autonòmic o de rebre'l «per qualssevol altra fórmula».

Segons dades del Banc d'Espanya, Catalunya ha rebut del Fons de Liquiditat un total de 37.487 milions d'euros des de la seva creació l'any 2012, fet que representa el 35% dels 107.544 milinos repartits entre totes les comunitats. Després de Catalunya el segueix València amb 24.740 milions.

Segons el ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro, la Generalitat demana més diners «perquè s'ha d'esviat a l'hora de complir l'objectiu de dèficit», i consideren que «la distribució del remanent serà aprovada pel Consell de Ministres en funció de les necessitats de cada comunitat autònoma i tractant a tothom per igual».

«Contradicció política»

Tanmateix, l'organisme va maniestar el seu «estupor» per la petició del Govern català, ja que coincideix amb les demandes de secessió de l'executiu.

Fonts ministerials remarquen «la contradicció política» que suposa iniciar un procés de secessió i, a la vegada, reclamar més suport financer. Tanmateix, tant Montoro com De Guindos admeten que Catalunya seguirà rebent finançament de l'Estat, ja que consideren que tancar l'aixeta suposaria l'asfixia total d'una comunitat clau per el funcionament econòmic global del país.