El Registre d'Alumnes de Catalunya (RALC) s'ha posat en marxa aquesta setmana. És un sistema que registra tot l'alumnat matriculat als centres educatius públics i privats d'ensenyaments reglats no universitaris que tenen activitat a Catalunya i neix amb l'objectiu de tenir una visió integrada per poder conèixer i identificar cada alumne, a la vegada que permeti desenvolupar un dossier personal d'aprenentatge. El RALC és d'ús obligatori per a tots els centres d'ensenyament i sosté les dades en suport digital. Des d'Ensenyament es considera que serà una bona eina per avaluar també centres i professorat, alhora que facilitarà les mesures del Departament.

Durant el cap de setmana ja s'han traspassat les dades dels alumnes al nou sistema i s'aniran completant fins el proper dia 10, quan ja estaran habilitades totes les funcionalitats.

La primera fase de la implantació del RALC ha inclòs els ensenyaments amb més volum d'alumnes, és a dir, segon cicle d'educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional i cicles formatius d'ensenyaments artístics i esportius així com els alumnes dels centres d'educació especial. Les dades de la resta d'estudis s'afegiran en una segona fase.