Ha començat per al Camp i l'Ebre

Les primeres hores de temporal deixen arbres caiguts i la flota pesquera amarrada a port

Els Bombers atenen prop d'una vintena d'avisos a la demarcació, cap de greu

02.11.2015 | 14:40
Un surfista a punt d´endinsar-se al mar a Tarragona

Les primeres hores de temporal, amb fort vent de llevant i precipitacions, estan transcorrent sense greus incidències al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Fins a la una del migdia, els Bombers havien atès una vintena d'avisos, principalment per diversos arbres caiguts, tendals que s'havien desprès o per retirar elements de façanes que amenaçaven de caure. Diversos municipis han activat dispositius per prevenir incidències i, a la ciutat de Tarragona, la policia portuària ha tallat a mig matí el passeig de l'Escullera. Només alguns curiosos i surfistes s'apropaven a la costa per contemplar el fort onatge, que ha deixat gairebé tota la flota pesquera de la demarcació amarrada a port.
La llevantada s'intensifica a mesura que passen les hores i va escombrant la demarcació de sud a nord. Des de la mitjanit i fins aquest dilluns al migdia, els registres de precipitació arriben als 180,2 litres per metre quadrat al PN dels Ports (Baix Ebre), als 95,2 d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), 84,4 a Mas de Barberans i 40,6 a Ulldecona (Montsià), o als 25,3 de Falset, els 24,9 de l'Aldea (Baix Ebre) o els 24,1 de Prades (Baix Camp). Fins a les 10 del matí, a més, s'han registrat ratxes de vent que oscil·len entre els 53 km/h del Complex Educatiu de Tarragona fins als 80 km/h del Pantà de Siurana (Priorat) o els 100 km/h del PN dels Ports.

Fins a la una del migdia, els Bombers de la Generalitat havien atès prop d'una vintena d'avisos pel fort vent a la demarcació, cap d'ells de caràcter greu. Principalment han hagut d'actuar per diversos arbres caiguts en indrets com el Bloc Europa o el carrer Siurana, a la ciutat Tarragona, i també al municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp). També s'ha hagut d'intervenir en una façana de Vila-seca i ha calgut enretirar pèrgoles i tendals en municipis com la Pobla de Montornès (Tarragonès).

El vent de llevant i el fort onatge han fet que, aquest dilluns, la flota pesquera de la demarcació s'hagi quedat a port. A les Terres de l'Ebre no ha sortit a feinejar cap embarcació, mentre que del port de Cambrils n'han sortit tres i del port del Serrallo, a Tarragona, només una, totes elles d'arrossegament. Les barques d'encerclament i d'arts menors s'han mantingut amarrades. Un pescador de Tarragona ha lamentat a l'ACN que el temporal perjudica encara més al sector. "Això és la ruïna. Avui no guanyem res, però quan sortim a pescar guanyem ben poc", ha explicat.

La policia portuària ha decidit tallar al trànsit el passeig de l'Escullera, on les onades impacten amb força contra les roques i envaeixen la calçada. "Quan rebem l'alerta i veiem que les onades arriben a la zona pública, ho tallem i controlem que no hi accedeixi ningú", ha explicat Joan Bergadà, intendent en cap de la policia portuària de Tarragona. A més, s'ha activat un pla de pluges, que afecta especialment zones inundables com el pont de la Petxina.

Precisament, diversos municipis han activat dispositius preventius davant les fortes pluges que s'esperen durant la jornada. A Vila-seca, fins al migdia, la incidència més destacada es trobava al passeig marítim de la Pineda, on el vent ha acumulat una gran quantitat de sorra a la via pública. A Cambrils s'han habilitat barreres de sorra per evitar que la llevantada afecti zones sensibles de les platges de Vilafortuny i s'han netejat embornals.

A Salou s'han posat en marxa des de primera hora del matí, tenint en compte els problemes d'inundacions que acostuma a haver-hi al barri de la Salut en episodis de llevantada com el d'avui. Així, membres de Protecció Civil estan visitant els veïns de la zona per alertar-los del temporal i per recomanar-los que treguin els seus vehicles dels carrers que poden acabar més afectats per acumulacions d'aigua. També tenen preparada tota la senyalització corresponent i una màquina retroexcavadora, a punt per començar a treballar si es donés el cas. Com a incidència més destacable, al carrer de Pierre Vilar s'ha hagut de talar un arbre que havia començat a cedir pel vent, per tal d'evitar danys importants.

La llevantada ha atret l'atenció de diversos veïns i curiosos, que s'han animat a fotografiar les onades des de les zones costaneres. Un col·lectiu que no ha faltat a la cita amb el temporal és el dels surfistes, que s'han aplegat principalment a la platja Llarga de Salou i, en menor mesura, a la platja del Miracle de Tarragona. "És el primer temporal fort de la temporada, amb onades de gairebé quatre metres. És imprudent, però aquí no s'hi posa ningú que no en sàpiga i no s'entreni per aquest tipus de situacions", ha explicat a l'ACN Alberto Lamela.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema