El conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, ha confirmat la seva predisposició i voluntat de ser el candidat de CDC a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. A l´espera que l´escullin els òrgans interns del partit, Homs ha explicat que ha decidit donar el pas amb l´objectiu d´evitar que el PP torni a governar Espanya, en aquest cas amb l´ajuda de C´s. Al seu parer, els partits independentistes han d´evitar que "la marca blanca del PP no tingui força perquè pugui fer de falca", cosa que passa en gran mesura pel resultat que obtingui la llista d´Albert Rivera a Catalunya. A més, ha indicat que cal anar a defensar els interessos dels catalans i el mandat del 27-S. "La política o la fas o te la fan", ha afegit.

Homs ha reconegut la seva predisposició per ser el candidat de CDC a les generals, i ha apuntat que fa dies que ho ha comentat al consell de direcció i a la permanent del partit, però ara cal que internament sigui escollit. El primer test el passarà aquest dijous, quan el voti l´assemblea de l´agrupació comarcal d´Osona.

L´encara conseller ha fixat com a objectiu aconseguir que el PP no torni a governar Espanya, cosa que passa perquè els populars no treguin un bon resultat i també perquè C´s no tingui prou força com per fer-li de "falca". "Si els mals resultats del PP es compensen pels resultats de C´s estarem al cap del carrer igual. Això és negatiu per al conjunt d´Espanya, però sobretot pels interessos de Catalunya", ha dit.

En aquest sentit, ha indicat que l´aportació de diputats de Catalunya és imprescindible, i cal donar força als partits independentistes per evitar que PP i C´s tinguin capacitat de fer govern.