El PPC encara no s´ha constituït com a grup

Forcadell convoca junta de portaveus per aquest dimarts

La presidenta del Parlament s´adreçarà als populars perquè designin un representant

02.11.2015 | 16:57
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat junta de portaveus dimarts a les 10.15 hores tot i que el PPC no està constituït com a grup. L´objectiu de la reunió és atendre les sol·licituds de reconsideració presentades per PSC, C´s i amb el suport dels diputats populars en relació a l´acord d´admissió a tràmit de la proposta de resolució d´inici del procés pactada per Junts pel Sí i la CUP. Forcadell té previst adreçar-se aquest mateix dilluns per escrit als diputats dels PPC per demanar-los que, si no s´han constituït com a grup, designin alguns representant per assistir a la reunió de la junta. Celebrar aquest dimarts aquesta reunió permetria convocar un ple extraordinari aquesta setmana.
Prèviament, a les 10, es reunirà la mesa per celebrar la seva reunió ordinària de cada setmana i a les 10.15 hores se sumarà a la reunió la junta, perquè la mesa escolti el seu parer sobre les peticions de reconsideració. Immediatament després, la mesa prendrà una decisió.

Segons l´article 35 del reglament del Parlament, la junta de portaveus és constituïda pels portaveus de cada grup parlamentari i és presidida pel president del Parlament. Assisteixen també a les sessions de la Junta un dels secretaris del Parlament i el secretari general, o el lletrat que el substitueix. També hi poden prendre part la resta dels membres de la Mesa, una persona representant del Govern i, acompanyant el portaveu o qui el substitueix, un membre més per cada grup parlamentari.

La Junta de Portaveus és convocada pel president del Parlament, a iniciativa pròpia o a petició de dos grups parlamentaris o de la cinquena part dels membres. En cas de votació, els vots es computen pel sistema ponderat, i, per tant, cada portaveu té tants vots com escons al Parlament té el seu grup parlamentari. La Junta de Portaveus s´ha de reunir, com a mínim, quinzenalment durant els períodes de sessions.

Si la mesa i la junta de portaveus resolen rebutjar la petició de reconsideració, com és de preveure, la resolució es reactivarà i s´obrirà un termini de dos dies per presentar-hi esmenes. La previsió és que divendres es tornés a reunir la junta, en aquest cas per convocar el ple extraordinari. El PPC aquí ja estaria constituït, ja que el termini per fer-ho acaba aquell dia a les 9.30 del matí.

Si no hi ha canvis d´última hora, la intenció és que el ple sigui dilluns al matí, de forma que a la tarda comencés el debat d´investidura. No hi ha precedents que la junta hagi convocat ple per al mateix dia que es reuneix.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema