Convocatòria de la Junta de Portaveus

ERC defensa que la convocatòria de la Junta de Portaveus és obligatòria

L'article 38 especifica que la Mesa ha de prendre una decisió abans de quatre dies i ha d'escoltar els portaveus parlamentaris per fer-ho

02.11.2015 | 16:53
Pla mig del portaveu d´ERC, Sergi Sabrià

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha defensat aquest dimarts la convocatòria de la Junta de Portaveus per aquest dimarts, argumentant que és el Reglament del Parlament el que obliga a fer-ho per respondre la petició de PSC, C's i els 11 diputats del PPC. Segons l'article 38 del Reglament, la Mesa s'ha de posicionar sobre una petició de consideració abans de quatre dies hàbils des de la presentació. Un termini que finalitza aquest dimarts al matí. El mateix article especifica que abans de decidir, la Mesa ha d'haver escoltat la Junta de Portaveus, fet pel qual la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, l'ha convocada encara que el PPC encara no s'hagi constituït formalment com a grup parlamentari.
"La Mesa no pot reconsiderar l'admissió a tràmit de la proposta de resolució si no ha tingut en compte la Junta de Portaveus i, per això, era imprescindible convocar-la. Si no, s'hagués produït un incompliment del Reglament del Parlament", ha assenyalat Sabrià durant la roda de premsa d'aquest dimarts posterior a la reunió de la Permanent Nacional d'ERC.

El portaveu republicà ha qualificat d'acte de "filibusterisme parlamentari" l'estratègia del PPC de no constituir-se formalment com a grup parlamentari per ajornar el debat sobre el text que planteja l'inici de la "desconnexió" amb l'Estat. Una acció, però, que no aconseguirà la seva finalitat ja que el Reglament del Parlament estableix uns terminis concrets. Els 11 diputats populars no tenen perquè constituir el grup fins el proper divendres, però la presidenta del Parlament ja els ha demanat que designin un portaveu perquè assisteixi a la reunió d'aquest dimarts. "Nosaltres hem de fer que el Parlament pugui seguir avançant i hem de complir el Reglament", ha insistit Sabrià.

Respecte a les negociacions amb la CUP, el portaveu republicà ha mantingut la discreció que caracteritza els contactes i només ha explicat que tant ERC com CDC i la CUP han de ser conscients que hauran de fer "concessions" per arribar a un acord que garanteixi que el procés independentista tira endavant.

Dissabte que ve es reunirà el Consell Nacional d'ERC, que nomenarà el seu cap de llista per a les properes eleccions espanyoles. "Des d'ERC intentem sempre fer llistes el màxim d'obertes, amb la participació de gent independent", ha respost quan els periodistes li han preguntat si Gabriel Rufián (Súmate) és l'escollit per encapçalar la candidatura. De moment, Joan Tardà va ser designat fa alguns dies cap de llista d'entre els militants del partit, fet que no impedeix que la direcció situï un independent al capdavant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema