El Col·legi d'Economistes de Catalunya és «poc optimista» en relació amb una recuperació que és «lenta i enormement desigual» perquè no permet que tota la població pugui beneficiar-se del creixement del PIB. Davant d'aquest fort desequilibri i situació «d'emergència» social, el Col·legi vol que els partits aparquin el «soroll polític» i assumeixin un ampli consens que determini un full de ruta per superar la crisi.

La jornada dels «Economistes» que es celebrarà aquest divendres tractarà sobre «El capital de Catalunya. Suficiències i mancances i per això el degà del Col·legi, Joan B. Casas ha reclamat superar aquesta «atmosfera» electoral i consensuar els reptes per aprovar en competitivitat.

Mancances del capital

La jornada dels «Economistes» d'aquest any es dedicarà a estudiar i analitzar les mancances i suficiències del capital de Catalunya. El degà Joan B.Casas va manifestar la seva preocupació en relació amb el«'soroll polític» que acompanya l'atmosfera electoral i de conflicte polític que impedeix, segons els economistes, que s'assumeixin els reptes i les reformes necessàries perquè l'economia catalana i espanyola puguin superar el llistó de competitivitat que exigeix el mercat internacional.

El degà va valorar molt positivament la feina feta per les organitzacions del Tercer Sector que davant la situació «d'emergència» social que va provocar la crisi i encara està provocant.