El comitè executiu de CDC ha avalat l´estratègia política del partit tot i que prèviament hi ha hagut un debat intern que la portaveu convergent, Marta Pascal, ha qualificat de "ric i plural". Pascal ha assegurat que l´executiva ha ratificat per unanimitat el posicionament que ja havia expressat el consell de direcció sobre la declaració d´inici del procés. Ara bé, no s´ha produït cap votació, ha dit Pascal, perquè ningú l´ha demanada. Segons ha dit, "no hi ha fissures" dintre de CDC, que està "determinada" a complir amb el contingut del text pactat amb la CUP. Sí que ha apuntat que alguns membres de la direcció han criticat que la setmana passada es filtrés que alguns consellers havien qüestionat la proposta de resolució.

Després que la setmana passada es conegués que alguns consellers havien mostrat les seves discrepàncies amb la declaració pactada amb la CUP, el comitè executiu del partit ha avalat l´estratègia política que s´està portant a terme com ja va fer prèviament el consell de direcció fa uns dies, un òrgan més reduït on falten alguns dels consellers que s´han mostrat crítics i que aquest dilluns sí que han participat en la reunió de l´executiva.

Segons ha dit Marta Pascal, durant la reunió s´han produït intervencions i un debat que és "ric i positiu", però s´ha decidit tirar endavant amb l´estratègia actual i en concret amb la proposta de resolució d´inici del procés. Ha parlat fins i tot d´unanimitat perquè "no hi ha hagut cap posicionament de cap persona que al final digués que no està d´acord".

A més, ha explicat que no s´ha votat "perquè ningú ha plantejat la necessitat de fer-ho", i tampoc ha considerat necessari que el consell nacional ratifiqui aquesta decisió, perquè és el comitè executiu qui marca la línia política.

Pascal ha remarcat que el fet que existeixi debat no significa que hi hagi d´haver "fissures o que sigui negatiu". Al contrari, ha assegurat que "no hi ha cap fissura" respecte a l´estratègia política que ha plantejat el partit, que veu marge per arribar a un acord amb la CUP. En aquest sentit, ha dit que tampoc hi ha cap fissura pel que fa al lideratge d´Artur Mas, i ha definit el debat intern que s´està produint com un "exercici de maduresa democràtica".

Ara bé, sí que ha reconegut que alguns dirigents han criticat la filtració del contingut de la reunió del Consell Executiu, les deliberacions del qual són secretes.

Pel que fa a la reunió de la Junta de Portaveus, Pascal ha tret importància al fet que es produeixi sense que el PPC estigui constituït com a grup. Si hi ha suspensió del TC, ha assegurat que "no hi haurà cap pas enrere" i que compliran el contingut de la resolució. "Estem determinats a fer un acte d´obediència al poble de Catalunya", ha dit.