El tresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Andreu Viloca, comparteix mòdul a la presó de Quatre Camins amb l'excap d'Inspecció d'Hisenda de Catalunya, Josep Maria Huguet, i l'inspector Manuel Abella, tots dos condemnats per l'anomenat "cas Hisenda". Segons informa El Confidencial, des de dissabte passat, Viloca és un nou inquilí del mòdul DMS (Departament Mesures de Seguretat), un espai, normalment, compleixen condemna els membres de les Forces i Cossos de Seguretat, funcionaris o militars.

Als presos de la seva condició se'ls sol assignar un mòdul de presos preventius, però en aquesta presó només és utilitzada per als reclusos que compleixen condemna. A Quatre Camins, només són preventius en aquests moments Andreu Viloca i un funcionari de la presó de Lledoners.

El mateix dia del seu ingrés, el tresorer convergent va rebre la visita del seu advocat i del subdirector de règim del centre, mentre que dimarts al matí el va visitar el director general d'Institucions Penitenciàries, Pere Soler. Tots dos es van reunir, a porta tancada, juntament amb el director del centre penitenciari, José Saldaña, en una oficina annexa a la biblioteca del mòdul DMS.

Aquest mòdul té 20 cel·les, amb capacitat per a dos o quatre interns cadascuna. A més, compta amb pati propi i no té menjador comú. Entre els companys de presó, Viloca s'ha entès molt bé amb els dos exfuncionaris d'Hisenda empresonats pel "cas Hisenda".

Hi veuen "Tracte de favor"

Des d'alguns sectors del funcionariat, explica el digital, es critica el que es considera un "tracte de favor des del primer minut" cap al tresorer de Convergència, Andreu Viloca.

Altres fonts, però, disculpen aquest comportament de l'Administració. "Viloca és un senyor que no pensava que acabaria mai en un lloc així. No té el perfil d'un delinqüent i ja és prou càstig per a qualsevol persona trobar-se en una situació similar ", subratllen.

A més, segons van manifestar altres fonts, el tresorer de Convergència pateix una malaltia cardíaca, fet pel qual s'ha de medicar diàriament.