El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, ha recordat aquest diumenge la necessitat que Catalunya tingui govern "quan abans" perquè això "convé molt al teixit empresarial". En una entrevista al 3/24, Abad s'ha referit al moment polític que es viu a Catalunya, que ha distanciat Foment del Treball de la Cecot fins al punt que aquesta podria acabar expulsada si propera l'expedient que se li ha obert. Abad ha criticat la "falta de diàleg intern" a Foment i ha defensat la presència territorial dels gremis i associacions de la Cecot, una expansió mal vista des de Foment.

A mesura que ha avançat el procés polític a Catalunya les relaciones entre Foment del Treball i la Cecot s'han tensat. Ara mateix la Cecot té un expedient obert motivat per l'expansió territorial de la patronal de Terrassa, que podria vulnerar els estatuts de Foment del Treball. Abad afirma que "potser ha faltat diàleg intern dins Foment" però recorda que la gran patronal catalana va "subscriure el document pel dret a decidir".

Abad ha justificat l'expansió territorial de la Cecot en el fet que aquesta patronal té "molts gremis i associacions que tenen àmbit català" i per tant "no ha d'estranyar" la presència territorial de la patronal del Vallès Occidental. Tot i això ha assegurat que dins de Foment "si en algun moment algú ha tingut algun conflicte les coses s'han parlat" i s'ha mostrat partidari de centrar-se des de la patronal a "modernitzar el país" i fugir d'altres qüestions que "ens distreguin".

En aquest sentit Abad ha recordat que si Cecot quedés fora de Foment, la representativitat de Foment quedaria tocada tenint en compte el gran nombre de socis que té Cecot dins la patronal catalana.

Abad s'ha referit al l'actual moment polític que es viu a Catalunya i tot i que no ha volgut entrar a valorar aspectes concrets ni l'acord entre Junts pel Sí i la CUP sí que ha recordat que "ens convé molt com a teixit empresarial" tenir govern quan abans millor perquè per ser "operatius" no n'hi ha prou amb un "govern en funcions".

El president de Cecot ha reclamat tornar a guanyar "competitivitat", generar "recursos públics" per poder fer inversió i despesa i, concretament pel que fa a les inversions, "que tinguin retorn", que és el que vol el teixit empresarial.

Abad ha criticat el model polític espanyol que "ens mira per sobre" d'una forma "no homologable internacionalment" per llavors imposar polítiques econòmiques amb "paternalisme" que és una "falta de respecte per a les persones" però sense "diàleg". " El principal problema de l'economia espanyola és la falta de qualitat de la democràcia espanyola", ha etzibat.

També ha recordat que amb la crisi "hem passat set anys duríssims en què s'han destruït teixit empresarial i famílies de treballadors i empresaris arruïnats" i ha reclamat "reformes atrevides per implantar la cultura de l'esforç.