El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, serà el cap de llista del PP Català a les eleccions generals del 20 de desembre, en les quals amb tota probabilitat la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho serà la número dos a la llista per Barcelona.

Encara que aquesta decisió encara no s'ha pres oficialment, ja que el comitè electoral no s'ha reunit, diverses fonts del partit han confirmat a Efe que el titular d'Interior és finalment el nom escollit per encapçalar la llista per Barcelona i repetir així la seva candidatura al capdavant del PPC a les generals.

Avui mateix, Fernández Díaz protagonitzarà ja un acte del partit a Barcelona, a la Casa Golferichs, al costat de joves emprenedors, un esdeveniment en el qual participaran també Sánchez-Camacho i el portaveu del PPC, Enric Millo.

De fet, la cita d'avui, en la qual es farà un repàs de l'acció de Govern del PP en l'última legislatura, podria considerar-se ja un primer acte de precampanya del dirigent popular, que té previstos actes similars en les pròximes setmanes.

No és per això casual que Sánchez-Camacho l'acompanyi en aquest acte, ja que l'actual presidenta del PPC serà amb probabilitat la número dos de la llista per Barcelona.

El nom de Fernández Díaz era el que, fins ahir, tenia més números i consens per erigir-se com a candidat del PPC, davant d'altres possibilitats com el secretari d'Estat José Luis Ayllón, el cap de Gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, la vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, o la mateixa Sánchez-Camacho, que preferia no concórrer com a número u.

Levy, Moragas o Montserrat

En aquest sentit, alguns d'aquests noms seran els que acompanyin segurament el ministre Fernández Díaz i Sánchez-Camacho a la llista, a falta encara de definir-se, com per exemple Ayllón, Moragas -que podria concórrer potser per Madrid-, Montserrat o fins i tot també la possibilitat d'incorporar Enric Millo, entre d'altres opcions.

En qualsevol cas, la direcció no ha tancat encara la seva proposta definitiva per al comitè electoral dels populars catalans, que es reunirà en els pròxims dies.