El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va afirmar ahir que Catalunya es veuria abocada a uns nous comicis si Artur Mas no és investit president. «Sense Mas com a president, no hi haurà més alternativa que concórrer a eleccions», va assegurar a la sortida de la inauguració d'un congrés al World Trade Center de Barcelona.

El conseller va dir que és «conscient» que la negociació entre Junts pel Sí i la CUP és «fràgil i delicada». Segons publicava ahir La Vanguardia, Vila és un dels consellers crítics amb la resolució independentista aprovada per Junts pel Sí i la CUP i així ho va expressar en la reunió del Consell Executiu dimarts passat. Segons aquest rotatiu i tal com s'explica més amunt, el conseller de Territori també s'hauria mostrat crític amb les paraules de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Preguntat pels mitjans sobre la reunió del Consell Executiu, Vila va respondre que el contingut de la trobada és secret i va posar de manifest que és «molt important» que es faci la investidura del president per evitar que el país pateixi amb un govern en funcions que «no té prou poder per prendre decisions importants».

«Confio que la nova legislatura no comenci ensopegant i portant-nos a un carreró sense sortida. Sense Mas com a president, no hi haurà més alternativa que concórrer a eleccions», va subratllar. Vila va evitar, en canvi, entrar a valorar el contingut de la resolució independentista pactada per Junts pel Sí i la CUP i va limitar-se a apuntar que es pot «millorar i enriquir» quan comenci a tramitar-se al Parlament.