El grup parlamentari, ICV-EUiA presentarà una petició a la fiscalia de Lleida perquè es reobri la investigació sobre les presumptes irregularitats en les contractacions per la construcció del canal Segarra-Garrigues. Segons va explicar ahir el jurista, Jaume Moya, la fiscalia va comunicar fa dos mesos l'arxivament de la denúncia presentada pel grup parlamentari perquè no podia posar noms i cognoms als possibles responsables. Però la formació considera que «ara les coses han canviat» arran dels nous indicis detectats en el marc del «cas Petrum».

«Trobem un seguit de donatius a la fundació Catdem d'empreses que van ser beneficiades en les adjudicacions del Segarra-Garrigues»,va assegurar Moya, tot afegint que «fa poc va transcendir que MyJ Gruas, que va rebre adjudicacions per valor de 30 milions d'euros, hauria declarat davant notari haver pagat comissions per l'adjudicació de les obres».

D'altra banda, el jutjat del Vendrell va obrir dimarts la presumpta caixa forta del director general d'Infraestructures, Josep Antoni Rosell, investigat pel cas de cobraments il·legals a CDC a canvi d'adjudicacions públiques i apartat el mateix dimarts de les seves funcions pel consell d'administració de l'empresa pública Infraestructures.cat, que depèn de la Generalitat. A la caixa forta s'hi va trobar, precisament, documentació relativa a la construcció del canal Segarra-Garrigues. Més concretament papers que feien referència a empreses amb les quals va tractar Rosell quan treballava a la conselleria d'Agricultura i que feien referència a la construcció del canal, adjudicat a ASG.

Un desviament del 80%

L'exdiputada d'ICV per Lleida, Sara Vilà, va afirmar ahir que tot i que no tenen representació al Parlament en aquesta legislatura, seguiran treballant per Lleida i perquè s'aclareixi quins són els responsables del desviament pressupostari de més d'un 80% en la construcció del canal Segarra-Garrigues.

«El que ens sap més greu és que cap dels quinze diputats per Lleida es volen fer càrrec d'aquesta qüestió", va afegir.

Implicació dels partits

En aquest sentit, demana que els partits que tenen representació per a la demarcació presentin mocions al Parlament sobre el Segarra-Garrigues i que reobrin aquest debat, perquè, al seu entendre, «estem veient com els pressupostos de Lleida van a parar a una obra que és subjecte d'investigació per corrupció en comptes d'anar a parar a assumptes vinculats a l'emergència social».