El jutge de l'Audiència Nacional Juan Pablo González va deixar ahir en llibertat vuit dels nou detinguts aquest dimecres a Barcelona per la seva pertinença als Grups Anarquistes Coordinats (GAC), encara que a tots ells els imputa un delicte d'integració en organització terrorista.

Per eludir la presó, sis dels vuit que van quedar en llibertat van haver d'abonar prèviament una fiança de 5.000 euros, en cinc dels casos, i de 4.000 euros, un sisè, de manera que en total van pagar 29.000 euros per mitjà de transferències bancàries, van informar fonts jurídiques.

Presó per al novè

Als altres dos a qui no va posar cap tipus de fiança, el magistrat els va imposar com a mesures cautelars la retirada del passaport i compareixences periòdiques al jutjat més pròxim al seu domicili.

Tant a l'únic que va ingressar a la presó incondicional com als vuit que van quedar en llibertat, el jutge els imputa un delicte d'integració en organització terrorista per integrar els GAC, i se'ls considera responsables d'accions de terrorisme de tipus «anarquista insurreccionista».

Les detencions, a les quals van acompanyar registres en vuit locals i habitatges ocupats de Barcelona, són continuació de l'anomenada operació Pandora, que el mes de desembre passat es va saldar amb la detenció d'11 persones a Madrid, Barcelona, Manresa i Sabadell com a responsables de diversos atemptats amb artefactes explo?sius de fabricació casolana durant els anys 2012 i 2013, encara que des de fa mesos estan en llibertat amb càrrecs.