El número dos de l'empresa pública Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, ha guardat avui silenci davant del jutge del Vendrell durant l'obertura de la caixa forta que els investigadors li atribueixen en el marc de la investigació del cas del 3%, i que conté 80.000 euros.

Rosell i els seus lletrats Andreu Van Den Eyden i Jordi Ventura han estat set hores als jutjats del Vendrell (Baix Penedès) per presenciar l'obertura d'una caixa forta i quatre maletins que els investigadors atribueixen a l'alt càrrec de la Generalitat i en els qual podria haver documentació relacionada amb el cas del 3%.

Els investigadors sostenen que Rosell es va desfer de la caixa forta i els maletins lliurant-los a un conegut, que al seu torn se'ls va fer arribar a la Guàrdia Civil, abans de la seva detenció dimecres passat, pel que sospiten que podrien contenir informació relacionada amb el cas del 3%.

Segons els advocats de la defensa, l'imputat s'ha limitat a "estar assegut" durant les diligències, acollint-se al seu dret a no contestar a les preguntes del jutge, i no ha obert la caixa forta, sense aclarir al magistrat si era seva o no.

Aquesta circumstància ha portat al magistrat del Vendrell Josep Bosch a buscar un manyà perquè l'obrís, cosa que ha demorat les actuacions.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, la caixa forta conté 80.000 euros, que Rosell no ha aclarit si li pertanyen.

En els dos maletins que s'han inspeccionat avui -els altres dos s'obriran dijous que ve- s'ha trobat documentació diversa que ha estat inventariada pel secretari judicial però que encara està pendent de ser analitzada per la Guàrdia Civil.

Rosell no ha fet declaracions ni en entrar ni en sortir del jutjat, però sí que ha atès els mitjans de comunicació l'advocat Jordi Ventura al final de les diligències.

El lletrat, no obstant això, ha eludit oferir informació detallada, al·legant que el cas està "sota secret de sumari", i ha dit que està esperant que s'aixequi per "explicar i donar justificacions", encara que ja ha avançat: "Estem tremendament tranquils".

I davant les preguntes dels periodistes sobre si el seu client havia reconegut com a seva la caixa forta o els maletins i quin material contenien, el lletrat ha insistit: "No us puc dir res".

En tot cas, l'advocat ha asseverat que els processos de contractació de la Generalitat s'han fet "correctament", almenys des del 2011, any en què Rosell va ingressar a Infraestructures.cat.

Ha remarcat, també, que Rosell no forma part del comitè de 16 persones que decideix les adjudicacions d'obra pública, sinó que és un dels membres d'un òrgan inferior, la mesa de contractació, que només fa propostes. "Ni executa, ni dóna les ordres, ni decideix", ha postil·lat.

Ventura també ha evitat comentar la versió dels investigadors, que sostenen que Rosell es va desfer de la caixa forta i els maletins entregant-los a un conegut.

En tot cas, la defensa de Rosell qüestiona la validesa d'aquests objectes com a prova, en entendre que no s'ha respectat la cadena de custòdia ni és clar el seu origen, encara que no ha presentat recurs perquè les diligències ja estan iniciades.