Montserrat Surroca i Pere Maluquer han fet el pas endavant per encapçalar les llistes d'Unió al Congrés i al Senat, respectivament. El proper dilluns se celebra l'executiva intercomarcal que haurà de proposar els noms de la candidatura, que haurà de comptar també amb l'aval de la militància. La portaveu del partit, Montse Surroca, ha criticat que durant la legislatura el PP ha fet "abús" de la majoria absoluta i que ha tingut un "oblit constant" pels temes gironins. "El vot al PP és un vot nul per a Girona", ha manifestat. En canvi, ha assegurat que Unió defensarà "tossudament" a Madrid que el diàleg i la negociació són l'única manera de superar "l'atzucac" en què estan immersos Catalunya i l'Estat.

Montserrat Surroca és l'actual portaveu d'Unió i ha estat durant dos legislatures diputada al Congrés. De fet, en les passades eleccions era el primer nom d'Unió en la candidatura de la federació a Girona, per darrera de Jordi Xuclà (CDC). Pere Maluquer, després d'ocupar diversos càrrecs en l'administració local, va fer el salt al Senat el passat 2011.

Ambdós han presentat candidatura per tornar a ser candidats. A banda de les seves, el partit assegura que n'hi ha d'altres (algunes de persones que no aspiren a encapçalar les llistes, sinó simplement a formar-ne part) i, per tant, l'executiva intercomarcal haurà de fer la proposta de com queda ordenada la llista.

Aquesta proposta es donarà a conèixer durant la reunió del proper dilluns 2 de novembre. Després, caldrà que la militància avali la proposta i els candidats ja quedaran oficialment nomenats.

"Abús de la majoria absoluta"

Aquest dimecres, el partit ha aprofitat per fer balanç de la legislatura que acaba. Segons Surroca, el balanç és negatiu perquè considera que el PP ha fet un "abús" de la majoria absoluta, ha fet una política econòmica "a curt termini" que no ha ajudat a superar la crisi i hi ha hagut una "recentralització constant" de les competències.

Pel que fa a la qüestió catalana, la diputada considera que l'acció de govern de PP ha "agreujat" la situació amb Catalunya. Per això, assegura que Unió ha de tenir representació al Congrés, tot i haver-la perdut al Parlament. "Ens avala la trajectòria, hem aconseguit a través del diàleg i la negociació coses que són bones per a Catalunya", ha afirmat. En aquest sentit, insisteix en afirmar que Unió seguirà per aquesta línia. "L'única manera per superar l'atzucac polític en el que ens trobem és ser perseverants i tossuts en el diàleg, la negociació i el construir ponts", ha reblat.

"El PP, vot nul per Girona"

Pel que fa a les comarques gironines, Surroca ha assegurat que el PP no ha avançat en els temes pendents que tenia a la demarcació ara fa quatre anys. I n'ha posat exemples com el desdoblament de l'N-II i obres pendents com l'N-260, la variant d'Olot o la millora dels camins de ronda, entre d'altres.

En aquesta línia, la portaveu d'Unió ha assegurat que un vot al PP és "un vot nul" per a les comarques gironines. "Si mirem els temes pendents continuen essent els mateixos, hi ha un oblit constant del PP cap a Girona", ha sentenciat.