La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va relativitzar ahir les «amenaces» del president del Govern, Mariano Rajoy, sobre una hipotètica suspensió de l'autonomia de Catalunya i va assegurar que el Govern català «respondrà a la legalitat catalana».

Borràs va sortir al pas de les paraules de Rajoy, que va assegurar que no li «agradaria» haver d'aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia de Catalunya davant els plans independentistes de Junts pel Sí i la CUP.

«Que llancin amenaces no és una novetat», va dir Borràs, que es va mostrar convençuda que al final «imperarà el sentit comú» i no se suspendrà l'autonomia pel fet que el Parlament aprovi la resolució pactada per ambdues formacions per proclamar l'inici d'un procés cap a la independència.

Una resolució que, segons va remarcar, el que fa és «donar compliment a un mandat democràtic de les urnes: Tenim la tranquil·litat d'haver actuat com democràticament se'ns reclamava», va insistir Borràs. La consellera, a més, va assegurar que no li consta que existeixin «discrepàncies» en el si del Govern sobre l'acord amb la CUP per impulsar aquesta resolució abans d'haver pactat la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

Respecte a altres formacions

Davant dels moviments que des de l'oposició han fet PSC, PPC, Ciutadans i Catalunya sí que es pot presentant iniciatives i alternatives al document de Junts pel Sí i la CUP, la consellera només va voler pronunciar-se amb paraules de «respecte». «Qualsevol pot fer el que cregui oportú per defensar el que ha vingut fent en campanya. És lògic, ho veig dins el marc de la normalitat parlamentària», va dir.