El Govern de la Generalitat ha decidit ajornar l'acte de celebració del Dia de la Justícia que s'havia de fer avui en plena tensió entre l'executiu que lidera el president, Artur Mas, i la cúpula judicial. Fonts consultades per Efe asseguren que es posposarà fins a trobar una data que permeti un clima de «més serenitat» i no enmig de la crispació de les darreres setmanes.

Mas tenia previst encapçalar l'acte de commemoració d'aquesta diada avui a la una del migdia al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Així ho va anunciar ahir al migdia però a la tarda es va emetre un comunicat en què la conselleria de Justícia informava l'ajornament «a la recerca d'una data de millor confortabilitat».En el transcurs de la commemoració, estava previst que Mas lliurés les medalles d'honor per serveis excepcionals a la justícia i les mencions honorífiques en matèria de justícia als guardonats.

Justament ahir es va fer públic que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha decidit premiar, en el marc de la sisena edició dels guardons «Qualitat de la Justícia», a la Direcció General de Modernització de l'Administració de Justícia de la Generalitat de Catalunya.