La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha desconvocat aquest dimecres a la tarda la vaga d'examinadors de la Dirección General de Tráfico (DGT) després d'obtenir garanties de seguretat i un acord per rebre compensacions econòmiques per la càrrega de feina. Els examinadors acaben així amb 32 dies d'aturades consecutives. En matèria de seguretat, els treballadors han aconseguit el compromís de la DGT per tal que el resultat dels exàmens sigui comunicat directament al professor de l'autoescola mai en presència de l'alumne. Així mateix, la DGT s'ha compromès, segons els sindicats, que en un termini de dos mesos els resultats siguin fets públics a la web.

Pel que fa a la retribució, el sindicat indica que la directora de la DGT s'ha compromès a aprovar una productivitat especial transitòria, que es reflectirà a la nòmina per compensar l'excés en la càrrega de feina. La retribució entrarà en vigor el gener.

De la mateixa manera, la directora s'ha compromès a fer una declaració pública al web de l'organisme per garantir que els exàmens de conduir segueixin tenint un caràcter públic i, per tant, no seran privatitzats.