La presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Mertixell Budó, preveu que els primers refugiats de Síria arribin a Catalunya pels vols de Nadal. Les famílies s'allotjaran en un els tres punts d'acollida que hi haurà al territori català, que seran la Casa Bloc de Barcelona, la Conreria de Tiana i l'espai de les Germanetes dels Pobres de Manresa.

Els refugiats estaran en aquests espais "el mínim temps possible" i després seran derivats cap els diferents municipis acollidors. Es preveu que Catalunya rebi entre 3.000 i 6.000 refugiats durant els pròxims dos anys, segons ha especificat Meritxell Budó. La presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha aclarit que les famílies no arribaran a Catalunya de forma massiva, sinó que "potser a La Garriga arriba només una família". Els refugiats que vindran seran ja ciutadans europeus i disposaran de recursos econòmics. Segons Budó, la Unió Europea destina 6.000 euros per a cada refugiat. Aquests diners van a parar a les entitats com la Creu Roja que gestionen l'arribada.

Budó, que és també alcaldessa de La Garriga, ha assenyalat que un cop les famílies estiguin al municipi acollidor, s'hauran de buscar "les garanties per aconseguir una plena integració". Els punts d'acollida faran "una primera radiografia de les tipologies de famílies" que després es derivaran en funció dels recursos oferts per cada municipi. En el cas de la Garriga "probablement" es podrà posar a disposició dels refugiats habitatges d'emergència social; també està previst negociar amb les entitats bancàries del poble perquè posin a disposició pisos buits a partir de "lloguers socials o acords". Budó ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans després de participar en el Consell d'Alcaldes del Vallès Oriental, que s'ha celebrat a Vallromanes i en què s'ha parlat precisament de l'arribada dels refugiats.