Es posa al costat de la justícia per "determinar la veritat"

Rull torna a lamentar "l'espectacle" dels escorcolls

El coordinador general de CDC defensa que cal que hi hagi "transparència, molta exigència i presumpció d'innocència"

27.10.2015 | 21:01
El número 2 de CDC, Josep Rull

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha tornat a denunciar que els escorcolls al voltant del cas que investiga el suposat cobrament de comissions tinguin una "posada en escena espectacular i desproporcionada" respecte l'objectiu de buscar la realitat. Rull ha assegurat que CDC es posa al costat de la justícia "fins a les últimes conseqüències i l'hora de depurar responsables" però ha recordat que en un estat de dret s'ha de respectar la presumpció d'innocència i les formes. Segons el líder de CDC, la combinació que s'ha de mantenir és "transparència, molt exigència i presumpció d'innocència".
En la roda de premsa en què Junts pel Sí ha presentat el contingut de la declaració d'inici del procés, Rull ha fet referència als nous escorcolls que aquest dimarts afecten la família Pujol. Rull ha lamentat que la prioritat no sigui "determinar la veritat sinó fer un espectacle públic".

En aquest context, ha afirmat que és necessari saber quins són els fets que hi ha sobre la taula i els indicis "més enllà dels escorcolls que tenen una posada en escena espectacular i desproporcionada respecte l'objectiu de veure què hi ha darrera".

Al marge de les crítiques a les formes de la justícia que considera no homologables a nivell europeu, Rull ha garantit que CDC està al costat de la justícia a l'hora de depurar responsables i a l'hora de determinar la veritat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema