Prop de 200 agents de la Policia espanyola registren des de primera hora del matí 15 domicilis, oficines i empreses relacionades amb la família Pujol per ordre del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, segons fonts de la investigació. Entre els registres hi ha el domicili de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, així com el del fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, i els dels seus germans Josep i Pere. També el de la exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironés, i una oficina relacionada amb el seu fill gran situada al carrer Ganduixer número 5. Almenys 12 escorcolls tenen lloc a Barcelona i 2 a Madrid. Els agents busquen documentació relacionada amb la suposada trama familiar que investiga l'Audiència Nacional. No es preveuen detencions.

Segons fonts de l'Audiència Nacional, els escorcolls es produeixen en el marc de les diligències 141/12 que segueix el jutge De la Mata, i l'entrada dels agents a casa de l'expresident de la Generalitat té com a únic objectiu registrar una habitació que utilitza el seu fill gran mentre ha estat convalescent d'una intervenció quirúrgica. També s'estan registrant dues naus industrials utilitzades per Jordi Pujol Ferrusola.

Tres furgonetes i diversos agents de la Policia espanyola custodien l'accés a casa del pare de l'expresident des de les vuit del matí. Prop de les nou del matí ha arribat també l'advocat de la família, Cristóbal Martell. Davant de l'edifici diversos mitjans que capten des de l'inici de l'operació com s'està desenvolupant l'escorcoll des del peu de carrer.

L'operació està en mans d'agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i té com a objectiu ampliar la investigació que du a terme el jutge De la Mata, que ja va imputar el fill gran de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, per suposats delictes de blanqueig de capitals, delicte contra Hisenda i falsedat documental.

El jutge té sobre la taula una petició de la Fiscalia anticorrupció perquè unifiqui tota la investigació sobre la família Pujol i demani al jutjat número 31 de Barcelona -que porta el cas de l'expresident- que s'inhibeixi al seu favor, de manera que s'acumuli la causa amb la que l'Audiència Nacional ja té oberta al fill gran.

L'operació té lloc un cop De la Mata ha rebut la documentació d'Andorra sobre les activitats del fill gran de l'expresident, a qui la Fiscalia considera l'encarregat de blanquejar i distribuir els diners que la família tenia a l'estranger. Es basa en part en la declaració de la seva exparella Victòria Álvarez, que va detallar els moviments amb diners entre Barcelona, Andorra i Madrid.