La família Pujol hauria buidat els seus comptes d'Andorra i els hauria traslladat a paradisos fiscals del Carib com Panamá, Belice i Barbados. Així ho acredita almenys la policia judicial, que sol·licit a l'Audiència Nacional que adopti mesures contra el clan familiar per ocultar la seva fortuna.

Segons una informació publicada al diari digital El Español, la Unitat de Delinquència Econòmica i Fiscal -UDEF- disposa del contingut de la comissió rogatòria enviada per les autoritats andorranes i també el testimoni d'un confident que hauria participat en el moviment de fons. Aquest confident hauria explicat a la policia el modus operandi de la operació.

En aquest sentit, les autoritats Judicials estan seguint ara el rastre d'una fundació de Panamà i ha pogut acreditar que el fill menor dels Pujol -Oleguer-ocultava 2,8 milinos d'euros en dos comptes a Curaçao, i com a mínim 1,8 milions a les Bahames. En aquest sentit, les informacions apunten que la família hauria arribat a promoure dos gratacels a Panamà valorats en 92 milions d'euros i que al final no es van portar a terme.

Els investigadors també tenen indicis de què en aquests destins caribenys no només hi ha els diners de la família Pujol, sinó també d'alts càrrecs de CDC que actualment formen part del Govern.

Paral·lelament, investigacions de l'Agència Tributària apunten a que Jordi Pujol Ferrussola va recórrer a l'articulació de préstecs ficticis a societats estrangeres a l'hora de fer el trasvassament de fons dels bancs andorrans.

Relació amb Luis Delso

El nom de Luis Delso Heras torna a estar al punt de mira. Segons El Confidencial, aquest empresari madrileny principal accionista de la constructora Isolux-Corsán hauria pagat 14 milions d'euros a Pujol Ferrusola a través de la societat Iniciatives pel projecte Azul de Cortés, un desenvolupament turístic, residencial a Mèxic.

El jutge creu que aquest és el pagament de comissions encobertes i investiga altres serveis que el fill gran de Pujol va fer a l'empresa de Delso per més projectes al Carib i a l'Àfrica. L'empresari està imputat per suposats delictes de blanqueig de capitals, frau fiscal i falsetat documental, i el seu nom està relacionat amb altres casos de corrupció com Gürtel o Yogui.