El cap de files de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, ha advertit Junts pel Sí que els cinc vots que la seva formació ha atorgat a favor de Carme Forcadell en la sessió constitutiva no avalen futures votacions a la cambra. "Aquests vots d'avui no tenen cap translació en qualsevol altra votació o debat, en particular el d'investidura", sobre el qual la coalició d'esquerres "no ha canviat" el seu sentit en contra d'Artur Mas. Rabell, que a la seva papereta ha escrit en nom de Carme Forcadell, ha tret ferro al discurs de la nova presidenta de la cambra. "És el primer dia i no crec que calgui donar massa transcendència a les paraules introductòries que s'hi pronuncien".

Lluís Rabell ha assegurat que els vots favorables a Carme Forcadell -han estat cinc dels onze diputats per permetre-li l'opció de ser presidenta de tots- "no tenen cap translació en qualsevol altra votació o debat, i en particular el d'investidura". La coalició d'esquerres ha deixat clar que "per activa i per passiva" no ajudarà a fer Mas president de la Generalitat. Ha deixat clar que no anticipa res i que no se'n pot treure cap lectura política.

Rabell ha estat un dels cinc diputats de CSQP que ha donat el vot a Forcadell i ha tret ferro a la decisió més enllà d'un repartiment pactat amb la resta de grups per tal que sortís un "resultat equilibrat".

Finalment ha tret ferro també al discurs de Forcadell. Ha destacat que hi ha una part més institucional i una altra en què s'ha expressat un "parer polític i un desig" sobre el curs que ha de prendre la legislatura. "Els debats i treballs del Parlament demostraran si anem per un camí o per un altre; és el primer dia i no crec que calgui donar massa transcendència a les paraules introductòries que s'hi pronuncien", ha reblat.