El diputat electe de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha afirmat que volen "tolerància zero" amb la corrupció i "al mateix temps" defensen que Artur Mas sigui president de la Generalitat. Així ho ha dit abans d'entrar a la sessió constitutiva d'aquest dilluns 26 d'octubre. "Tenim un possible president que contínuament s'ha d'explicar sobre qüestions molt serioses i mentre no hi hagi proves li donem tot el suport" perquè "és el mandat democràtic". "És difícil de conjuminar, però segur que ho farem", ha dit respecte si les investigacions dins del marc de la Operació 'Petrum' poden enterbolir les negociacions amb la CUP. En termes generals, considera que les converses "van bé i aniran millor, van avançant".

En declaracions als mitjans abans d'entrar a l'hemicicle, Llach ha qualificat la legislatura de "transcendent" davant de la proclamació d'una presidenta de la cambra, Carme Forcadell, independentista, així com d'una majoria a la Mesa i a l'hemicicle independentista.

Preguntat sobre les negociacions amb la CUP, ha assegurat que "van bé i aniran millor, van avançant". I en concret, sobre si les investigacions en el marc de l'Operació 'Petrum' poden enterbolir les converses amb l'esquerra independentista: "No massa, sincerament; home, toca".

"Tenim un possible president que contínuament s'ha d'explicar sobre qüestions molt serioses i mentre no hi hagi proves li donarem tot el suport, estem per la tolerància zero i al mateix temps volem que Mas sigui president perquè és el mandat democràtic que tenim; és difícil de conjuminar però estic segur que ho farem".