La Guàrdia Civil va deixar ahir en llibertat amb càrrecs, a l'espera de ser citat pel jutge perquè declari com a imputat, l'exgerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSTT), Antonio Muñoz, detingut al matí en el marc d'una investigació sobre presumptes adjudicacions irregulars. Segons fonts pròximes al cas, Muñoz va ser detingut al seu domicili, que van escorcollar per buscar documentació relacionada amb les adjudicacions investigades.

Després de ser traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil per prendre-li declaració, Muñoz va ser posat en llibertat amb càrrecs, a l'espera que el citi a declarar com a imputat el titular del jutjat d'instrucció 1 de Tarragona, que investiga el cas arran d'una denúncia de la CUP. La detenció s'emmarca en l'anomenat "cas Inipro", en què s'investiguen suposades irregularitats en l'adjudicació de serveis d'aquesta entitat municipal, entre el 2010 i 2012.

Concretament, el jutge investiga l'adjudicació d'un servei d'assistència a l'immigrant a l'empresa Inipro, que segons els denunciants és pròxima al PSC, mitjançant un concurs sense publicitat, en què una dels seus rivals va acabar renunciant al procés de selecció i l'altra era una filial de l'adjudicatària. Aquest cas va comportar el 10 d'octubre l'escorcoll de la seu de l'IMSS, a la plaça Imperial Tarraco de Tarragona, durant més de 8 hores, en què els agents van confiscar expedients relatius a les adjudicacions investigades.

La reacció de l'Ajuntament

Per la seva part, la portaveu del govern de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, va manifestar la seva "sorpresa" per la detenció de l'exgerent de l'IMSS perquè, segons va opinar, "hauria comparegut al jutjat sense cap mena de problema si se l'hagués citat". En una compareixença de premsa a la tarda, Floria va tornar a reconèixer una "mala praxi administrativa", però va negar l'existència de delicte penal. "Estàvem en una situació de greu crisi social en què es va prioritzar l'atenció tècnica i no es va tenir prou cura dels processos administratius", va declarar.

El govern socialista es va tornar a posar a disposició de la justícia per tal d'esclarir"qualsevol dubte sobre els fets que són objecte d'investigació" i va expressar la "plena confiança" amb els equips tècnics i el funcionariat municipals.