Els grups parlamentaris catalans van consensuar ahir una distribució provisional de l'hemicicle per al ple constitutiu de dilluns que ve en el qual Junts pel Sí i la CUP ocuparan completament el costat esquerre de la bancada, mentre que els partits no independentistes s'ubicaran a la banda dreta.

La reunió de la Mesa de la Diputació Permanent de la Cambra catalana, a la qual han estat convidats C's i Catalunya Sí que es Pot, que no en formen part, ha aconseguit desencallar una qüestió que havia provocat tensions entre els grups parlamentaris aquesta setmana.

La intenció de JxS era que la seva bancada ocupés completament la primera corona de la Cambra d'esquerra a dreta, amb la CUP darrere seu al centre-esquerra, relegant així la resta de l'oposició a la zona posterior del Parlament, una proposta que havia estat rebutjada contundentment per la resta de partits.

Per altra part, els negociadors de Junts pel Sí i la CUP han arribat a un principi d'acord per a la declaració rupturista del Parlament de Catalunya. La fórmula inclou el terme de constitució«d'un Estat català independent en forma de República». L'inici del procés de ruptura amb l'Estat espanyol que preveuen portar a votació es faria la primera setmana de novembre.