Mas suggereix és objecte seguiments després confirmar es va veure amb Pujol

Mas ha relatat que es va reunir amb Pujol a les 9 del matí i va sortir a les 10.15 hores, quan se li "va advertir del que estava passant"

23.10.2015 | 16:25
Mas suggereix és objecte seguiments després confirmar es va veure amb Pujol

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha confirmat que es va reunir abans d'ahir amb l'expresident Jordi Pujol, amb el qual s'ha vist fins a sis vegades en l'últim any, però ha considerat "terrible" que hagi sortit a la llum i ha suggerit que és objecte de "seguiments especials".

Mas compareix aquest matí davant la Diputació Permanent del Parlament a petició pròpia per donar explicacions de la gestió de la Generalitat en la contractació d'obra pública després del cas obert del 3% en contra del seu partit, CDC, i algun alt càrrec del Govern per presumptes comissions il·legals en adjudicacions públiques.

En el torn de rèpliques, Mas ha sortit al pas de la pregunta de diversos grups sobre la informació publicada per Economia Digital, segons la qual Mas i Pujol es van reunir al domicili d'un íntim amic de l'expresident català dimecres passat al matí, poc abans que la Guàrdia Civil registrés la seu de CDC.

Mas s'ha mostrat "sorprès" per aquesta informació, però ha deixat clar que no té "mai problemes a respondre aquest tipus de preguntes": "Sí que em vaig veure. I no és la primera vegada que ens veiem des que va passar el que va passar, des del juliol del 2014, quan va fer aquesta confessió -la que tenia comptes a l'estranger sense declarar-, l'he vist quatre, cinc o sis vegades".

"És un delicte veure a algú? Ho plantegen com si fos una falta, un problema. Sí, l'he vist, i què? I el tornaré a veure. On està el problema? He d'explicar les converses privades amb Pujol, o fins i tot les polítiques, si és que en tinc alguna? No ho veig necessari", ha prosseguit.

Mas ha relatat que es va reunir amb Pujol a les 9 del matí i va sortir a les 10.15 hores, quan se li "va advertir del que estava passant" a la seu del partit. "En el moment que vaig tenir coneixement del que estava passant a la seu de CDC, li vaig dir: president, me'n vaig immediatament, perquè ara m'he d'ocupar d'altres coses", ha explicat.

Però per al president català, la pregunta és "si hi ha algú que segueix algú per saber aquestes coses", cosa que ha qualificat de "terrible" i "increïble".

"Facin-se aquesta pregunta: com pot ser que amb tan poca diferència de temps aquestes coses surtin a la llum de la manera com ha sortit i per part de qui ho ha tret? O és que aquí hi ha seguiments especials? Qui els fa? Per quin motiu? Per què em fiquen a mi pel mig? Això no té a veure tampoc gens amb el moment amb què vivim?", s'ha preguntat de forma crítica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema