El grup de Junts pel Sí no va abordar en la seva reunió setmanal el cas del 3% de presumpta corrupció que afecta CDC i va traslladar les «ganes» de donar explicacions al Parlament del president Artur Mas, mentre el líder d'ERC, Oriol Junqueras, va dir que desitja «que la justícia faci el seu camí». Segons va indicar el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, a la reunió del seu grup -que engloba CDC i ERC- no va ser debatut el cas. Romeva es va limitar a apuntar que és un assumpte que «incumbeix l'àmbit dels partits» i no el de la coalició Junts pel Sí. El líder d'ERC, Oriol Junqueras, de la seva banda, va expressar concisament en sortir de la reunió, que el seu partit desitja «que la justícia faci el seu camí». Efe/Ddg barcelona

El coordinador general de CDC, Josep Rull,va qualificar el segon escorcoll a la seu de partit de «performance» i va denunciar una «escenografia inquietant en un estat de dret». «És inadmissible», va afegir. A més, Rull va considerar que «hi va haver més d'espectacle mediàtic i d'escarni que intenció de buscar la veritat». Preguntat per si hi ha finançament irregular a CDC, Rull va respoondre que no li consta i va refermar que es creu el que li expliquen els responsables de finances de Convergència. En canvi, va afirmar que no posaria la «mà al foc» per l'exalcalde de Torredembarra Daniel Massagué.

Rull es va mostrar «trist i un punt emprenyat» per l'escorcoll a la seu del partit i la detenció de tres treballadors: el tresorer, Andreu Viloca, l'administrativa Anna Benítez i el secretari del patronat de la Fundació CatDem, Carles Del Pozo. El coordinador general va explicar que l'escorcoll de la Guàrdia Civil es va centrar en els despatxos d'aquestes tres persones però que la documentació que es van endur és «essencialment» la que el partit tenia preparada per entregar al Tribunal de Comptes i que la Guàrdia Civil ja s'havia emportat en format digital en el primer registre a la seu del 28 d'agost.

El responsable de règim intern i de comunicació de CDC, Francesc Sánchez, va reiterar que posa la «mà al foc» per la gent que treballa amb ell i ha negat que existeixi finançament irregular argumentant que tot està comptabilitzat al Tribunal de Comptes. Va defensar el funcionament de la seu central del partit i es va mostrar tranquil perquè està segur que «la gent de CDC ha actuat impecablement».

Francesc Sánchez va explicar que els escorcolls d'aquest dimecres es van centrar a la planta tres de la seu de CDC i que la Guàrdia Civil va copiar quatre bústies de correu electrònic, dels tres detinguts i de la secretària de Viloca. A més d'emportar-se informació comptable que, segons va insistit Sánchez, ja està registrada als organismes que controlen el partit com el Tribunal de Comptes.

A més, va qualificar d'absurd que la fiscalia argumenti la tercera fase de l'operació 'Petrum' d'aquest dimecres per un perill de destrucció de proves. Segons Sánchez, si hi ha indicis que algú pot destruir proves es torna a escorcollar la seu el dia després del 28 d'agost i no s'esperen dos mesos, tal com ha passat.

Preguntat perquè la fiscalia creu que les transferències de la CatDem a CDC no estan adequadament acreditades, Sánchez va respondre que si es demostra que és així es tractaria d'una falta administrativa i no d'un delicte. En aquest cas, doncs, va assegurar que no caldria un procediment legal sinó que n'hi hauria prou amb un requeriment del Tribunal de Comptes. Sánchez va recordar que en altres ocasions, el tribunal s'ha dirigit a algun partit per assenyalar un procediment de finançament irregular. «No és que ningú s'embutxaqui res, és que pot ser que des del Tribunal de Comptes es determini que no s'ha fet correctament, però no són diners il·lícits», va voler remarcar.

Sánchez també va avisat que si quan s'aixeca el secret de sumari es dóna a conèixer que el cas Petrum es basa en empresaris que han denunciat pagaments de comissions il·legals, CDC es querellarà contra aquests empresaris perquè «hauran mentit».

El responsable de règim intern i de comunicació de CDC s'ha manifestat «emprenyat» perquè s'estima i és amic de les persones que han detingut.

Fonts de CDC van indicar que durant el registre de 12 hores de la Guàrdia Civil de dimecres a la seu de CDC els agents també van fer una còpia de l'aplicació informàtica de comptabilitat, que conté tota la informació comptable tant del partit com de la fundació CatDem.