El magistrat del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell ha deixat en llibertat amb càrrecs l'extresorer de CDC, Daniel Osácar, i els empresaris Jorge Soler (del grup Soler) i Xavier Tauler (Copisa). Com a mesura cautelar, a tots ells se'ls ha retirat el passaport. Els tres han declarat aquest divendres al matí al jutjat del Vendrell pel presumpte cobrament de comissions irregulars. El jutge ha sol·licitat la retirada del passaport de l'extrerorer de CDC després que la fiscalia hagi al·legat la presumpta tinença d'interessos a l'estranger. Un extrem que l'advocat d'Osácar, Xavier Melero, ha negat a la sortida del jutjat. És per això que Melero ha anunciat que recorrerà la decisió.

Daniel Osácar ha sortit en llibertat quan passaven uns cinc minuts de dos quarts de tres de la tarda, escortat per l'advocat Xavier Melero i pel responsable de Règim Intern i Comunicació, Francesc Sánchez. Osácar, que ha sortit amb una petita bossa de la Guàrdia Civil amb les seves pertinences, no ha prestat declaració davant del jutge en trobar-se el cas sota secret de sumari, segons ha apuntat el seu lletrat.

L'advocat ha apuntat que s'han oposat a la mesura cautelar sol·licitada pel fiscal i acordada pel jutge de retirar-li el passaport, al·ludint a la presumpta tinença d'interessos econòmics a l'estranger per part de l'extresorer. "Aquesta qüestió ja es va suscitar arran de l'arribada de diversos informes, la majoria anònims, als jutjats d'instrucció de Barcelona, que ja van ser analitzats per la fiscalia anticorrupció i es va acreditar judicialment que Osácar no té cap interès econòmic a l'estranger", ha resumit Melero, qui ha avançat també que recorreran la decisió del jutge.

Des de Convergència Democràtica de Catalunya, el responsable de Règim Intern i Comunicació Francesc Sánchez ha assegurat en declaracions als mitjans que l'operació Petrum és "desproporcionada" i ha manifestat absoluta confiança tant amb Osácar com amb l'actual tresorer del partit, Andreu Viloca. Sánchez ha defensat la seva innocència i ha reiterat "l'absoluta tranquil·litat" amb la feina desenvolupada per tots dos i ha manifestat estar "tranquils" com a partit. El responsable de Règim Intern i Comunicació, a més, ha reiterat que, al contrari del que sosté la fiscalia, "no hi ha risc de destrucció de proves".

Després d'Osácar, Jorge Soler i Xavier Tauler, declaren l'empresari Sergio Lerma (d'Oproler) i el director general d'Infraestructures, Josep Antoni Rosell. El primer en declarar ha estat Tauler que, quan ha acabat ha marxat per una porta no visible per als periodistes que s'esperaven a fora. Més tard han sortit Soler i Osácar. Per ara, ha transcendit que la fiscalia ha sol·licitat presó provisional comunicada i sense fiança per al director general d'Infraestructures, Josep Antoni Rosell.