Grup Soler va tancar l'any passat amb una facturació de 44,4 milions d'euros, el 88% més que el 2006, quan va facturar 23,57 milions, segons figura en la pàgina web de la mateixa empresa. El grup també ha crescut substancialment els últims anys en nombre de treballadors, en passar del 245 del 2010 als 360 de l'any passat.

Jordi Soler, detingut dimecres per la Guàrdia Civil, és el president d'un grup que integren les empreses Electromecànica Soler?(instal·lacions), Grup Soler Constructora (construcció d'obra civil i edificació), Soler Global Service (manteniment), Soler Energy Services (gestió i millora de l'eficiència energètica) i Grup Soler Perú. Jordi Soler, de 48 anys, també ha estat una persona molt vinculada al Bàsquet Manresa, ja que va formar part del consell d'administració del club.

Amb només 18 anys, Jordi Soler es va fer càrrec el 1985 de l'empresa Electromecànica Soler fundada el 1953 pel seu avi, Isidre Soler i Fosas, i dedicada a les instal·lacions elèctriques i reparacions a indústries. Ja amb ell al capdavant, l'empresa va experimentar una expansió territorial per Catalunya i va incorporar noves línies d'activitat. El 1998 l'empresa es va traslladar de Manresa a Sant Fruitós i va fundar una nova societat, l'actual Grup Soler Constructora. Posteriorment es va fundar Soler Global Service i es va traslladar el grup a Sallent. El 2010 es va crear Soler Energy Services i un any més tard obria oficina a Perú.

El grup, especialitzat en instal·lacions, construcció, manteniment i serveis energètics, ha trobat en els 15 darrers anys la seva principal font d'activitat en l'obra pública. Amb una dilatada experiència en treballs realitzats al Bages, en els darrers temps el grup ha ampliat el seu radi d'acció al conjunt del mercat estatal, amb seus a Madrid, Alacant, Eivissa i Las Palmas, i té un pla estratègic d'expansió adreçat a un mercat emergent com el de Perú.

Al Bages destaquen intervencions recents del grup com l'ampliació del CEIP Ametllers de Sant?Joan de Vilatorrada, les noves instal·lacions del CTM de Manresa (en una Uni ó Temporal d'Empreses) o les noves línies de l'institut Cal Gravat de Manresa. A més, participa en la UTE del servei de neteja de Manresa.

En la llista global d'obres i serveis de referència del grup figuren el manteniment de les estacions d'ADIF a Aragó, l'edifici de la Justícia de Madrid, la infraestructura per a l'ampliació de superfície comercial de la T1 de l'aeroport de Barcelona o la xarxa de calor amb biomassa de Montserrat, treball en col·laboració amb altres empreses que va merèixer al grup bagenc, el mes de març passat, un premi a l'Excel·lència Energètica concedit per la Generalitat. Les empreses del grup estan controlades en el 90% per la família Soler;?l'altre 10% és en mans de treballadors històrics de la companyia. El 2013, Grup Soler va celebrar el seu 60è aniversari en una festa presidida per Artur Mas.