El president de l'imminent grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños, ha assegurat que no ha apreciat "cap novetat" en la compareixença del president de la Generalitat en funcions, Antonio Baños, davant la Diputació Permanent del Parlament arran del cas 'Petrum'. És per això que la CUP considera que "les explicacions no convencen" i segueix mantenint la necessitat de "denunciar" al mateix nivell "la corrupció de CDC" i la "guerra bruta" que atribueix a l'Estat quan fa "filtracions". A més, la compareixença no ha servit perquè la CUP canviï de parer respecte de la possible investidura d'Artur Mas. "No ens hem mogut ni una coma, no canviem pel número de detinguts de CDC", ha dit Baños, tot avisant que la CUP "no es mourà" i que hauria de ser Mas qui "entengués que ningú és imprescindible" en el procés.

La CUP no veu motius per modificar la seva posició amb la investidura d'Artur Mas després de la compareixença del president en funcions. "El veiem al mateix lloc que abans de la campanya. No ens hem mogut ni una coma respecte de la figura política de Mas. No hi ha moviments. Nosaltres no anem canviant les nostres posicions polítiques pel numero de detinguts i imputats que tingui CDC", ha explicat Baños.

En aquest sentit, ha volgut ser clar en assegurar que la CUP "no es mourà" de la seva negativa a investir Mas i que "la lògica diu que el president hauria d'entendre que aquí tothom és necessari però ningú és imprescindible". "Si volem fer d'aquesta la legislatura de la república, ha d'entendre que hem de participar moltes més figures i ideologies, i que no pot ser que un procés inclusiu es redueixi a una sola figura i un sol nom. Cap canvi respecte de l'escenari", ha afegit.

Pel que fa al contingut de la compareixença concretament, Baños ha circumscrit la seva valoració al context en que es produeix, i ha posat al mateix nivell la "denúncia" que fa la CUP dels fets que impliquen CDC i de l'actitud de l'Estat espanyol. "Els fets van corroborant el que diem. Existeix una guerra bruta de l'Estat contra el procés independentista, com és evident per la 'pena de Telediario' i per les filtracions, però això no amaga que existeix una trama de corrupció de CDC i que l'autonomisme estigui fundat sobre la corrupció", ha sentenciat, tot afegint que "és per això que som independentistes, no per salvar CDC dels seus mals sinó per fer net al país i tenir una administració que no depengui d'aquests tripijocs".

I és que segons Baños, "les explicacions" que ha volgut donar Artur Mas sobre la contractació pública i la presumpta corrupció que afectaria CDC "tampoc ens convencen". En aquest sentit, la CUP creu que cal acabar amb un sistema que permet que "no només CDC però també CDC estiguin tacats de clientelisme i corrupció". "No es pot corregir, s'ha de superar amb una administració republicana", ha conclòs.

Baños ha fet aquestes declaracions en una atenció als mitjans en acabar la Diputació Permanent, donat que només ha pogut assistir com a espectador en o ser la CUP membre d'aquest organisme del Parlament.