La suspensió cautelar de llicències d'allotjaments turístics a Barcelona, vigent des del juliol, ha suposat la paralització de 35 projectes, mentre que uns altres 51, amb drets adquirits en el mandat passat, segueixen endavant amb la tramitació perquè no resulten afectats per la moratòria.

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz,va explicar que els 51 projectes que segueixen endavant són 36 que tenen llicència, 9 que la van obtenir per silenci administratiu i 6 que disposen de certificat d'aprofitament urbanístic. Entre els 35 projectes suspesos hi ha 30 hotels, tres albergs de joventut i dues residències d'estudiants, que ara quedaran subjectes al Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT) que l'equip de govern vol aprovar al març, just abans que s'aixequi la moratòria.

Aquest Pla Especial se sotmetrà, segons Sanz, a un procés de reflexió en el qual participaran els veïns i agents turístics.. La regidora de BComú ha assenyalat que, des de l'aplicació de la moratòria al juliol, han augmentat en gairebé 10.000 les places d'hotels i hostals a Barcelona, i sense la suspensió aquesta xifra arribaria gairebé a les 14.000 places.