Les reaccions a l'operatiu policial no s'han fet esperar en la resta de forces de l'arc parlamentari català i representants del Congrés de Diputats i del Govern central. Així, el ministre de l'Interior d'Espanya, Jorge Fernández Díaz, va qualificar d'«insult i ofensa a la justícia» qualsevol «intencionalitat política» que pugui veure's en l'operació judicial.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va assegurar que no tenia «cap informació» sobre la detenció d'ahir del Tresorer de CDC, Andreu Viloca. Tanmateix, Catalá va suposar que «són actuacions judicials i d'investigació processal que es duen a terme sota la direcció d'un jutge i amb la col·laboració de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat», i per tant que s'emmarquen en el «normal funcionament de les institucions».

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va insistir ahir al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, que «doni la cara» sobre els casos de suposat finançament irregular que afecten el seu partit «en lloc d'amagar-se en discursos victimistes».

Els grups catalans

El portaveu del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, va exigir ahir Mas, que renunciï a ser investit de nou i assumeixi la seva responsabilitat política davant el «degoteig constant» de presumptes casos de corrupció.

Des d'ERC, en canvi, es va celebrar que Mas s'hagi ofert a comparèixer al Parlament aquesta setmana per explicar el funcionament de l'adjudicació d'obra pública. El portaveu dels republicans, Sergi Sabrià ho considera «un gest democràtic que l'allunya del silenci del partit del govern a l'Estat, el Partit Popular, amb casos de corrupció provats i sentenciats».

El portaveu parlamentari de Catalunya sí que es pot, Joan Coscubiela, va opinar que l'operació «ratifica més encara» la decisió de la coalició d'esquerres de «no fer mai Artur Mas president de la Generalitat ni ningú de Convergència». Una posició idèntica a la que manté la CUP, que ahir, a través d'Albert Botran va recordar que els assamblearis «ja hem dit diverses vegades que la motxilla que porta CDC en aquests casos de finançament il·legal no ha d'afectar el conjunt de l'independentisme» i que, per tant, la presidència de la Generalitat no té perquè recaure en Artur Mas.

Botran situa el registre policial dins d'una «lògica històrica» en què el finançament il·legal dels partits no és una anècdota i va reclamar un procés de neteja en matèria de corrupció.