El diputat d'ERC Alfred Bosch va prendre ahir la paraula en el ple del Congrés per complir la sentència que l'obliga a rectificar que l'alcalde d'Alcobendas, Ignacio García de Vinuesa, sigui un corrupte tal com va assegurar en un debat de la Cambra Baixa al novembre del 2014.

Després de diverses setmanes sense assistir als plens de la cambra per la seva nova responsabilitat com a regidor a l'Ajuntament de Barcelona, Bosch va tornar ahir al Congrés dels Diputats per complir la sentència.

Sense aixecar-se del seu escó, Bosch va reconèixer que va incloure «indegudament» García de Vinuesa en un llistat de polítics imputats o condemnats per corrupció sense que hi hagi «cap dada objectiva» que sostingui la seva afirmació inicial.

El mes de juliol passat el jutjat número 72 de Madrid va condemnar Bosch a rectificar davant el ple del Congrés en haver inclòs García de Vinuesa en una enumeració de polítics imputats, condemnats o empresonats per corrupció.

La sentència respon a una demanda interposada per l'alcalde contra el diputat d'Esquerra Republicana, que durant la seva intervenció en el ple del 27 de novembre del 2014 va citar García de Vinuesa en un llistat de diferents polítics als quals va relacionar amb trames de corrupció a Espanya.

La resolució judicial, que també va condemnar el diputat al pagament de les costes processals, assenyala que en la data de l'asseveració d'Alfred Bosch l'alcalde ja no estava imputat i la querella que s'havia presentat contra ell per diversos delictes de corrupció havia estat arxivada. Per això, Bosch va haver de rectificar.