El sindicat ultradretà Manos Limpias va anunciar que promourà un procés penal per demanar que s'il·legalitzi la CUP, ja que considera que aquesta última és una organització "criminal".

La resposta de la CUP a aquest anunci no va trigar gaire, perquè hores després en el seu perfil oficial de Twitter va publicar un fotograma de la pel·lícula Braveheart en què es veu l'exèrcit escocès capitanejat pel seu líder William Wallace aixecant-se les típiques faldilles de quadres i ensenyant el cul a les tropes angleses abans de començar una batalla.

La CUP, formació de la qual depèn la investidura del president Artur Mas, adjunta a la citada imatge els comentaris "Hola Manos Limpias" i "No tenim por", a més d'una 'emoticona' amb un somriure sorneguer.

Pedro Muñoz, advocat del sindicat ultradretà Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular en la causa pel 9-N, va veure "incòmode" el president català, Artur Mas, durant la seva declaració com a imputat, ja que, segons la seva opinió, "li tremolaven les mans i movia permanentment el peu".

L'advocat de Manos Limpias, acusació a la qual Mas es va negar a respondre, igual que a la Fiscalia, va explicar que el president de la Generalitat va iniciar el seu interrogatori amb la lectura d'una declaració "de tipus polític" que va durar prop d'un quart d'hora.

Segons l'opinió de Pedro Muñoz, de la instrucció del cas està quedant "clar" que la "logística" de la consulta independentista va anar a càrrec de la Generalitat i que "el 9-N no s'hauria dut a terme sense el suport" del Govern català.

Per altra part, el representant de Manos Limpias va ser escridassat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb el crit de "feixistes espanyols".