L'exconsellera de Justícia Montserrat Tura va anunciar ahir que el 28 de setembre va donar-se de baixa del PSC després de més de 30 anys de militància i també de Moviment d'Esquerres (MES), el partit que ella mateixa va ajudar a fundar. Tura va explicar a la Cadena SER que la decisió de deixar el PSC la va prendre "amb la més absoluta de les tristors" i després de molt temps reflexionant-hi. "Vaig sentir aquest dolor quan em vaig posar davant del Consell Nacional i vaig dir: m'he enfilat a aquesta tarima mil cops i sento que no només no s'atenen les meves propostes [...] sinó que ja no se m'escolta", va relatar. Tura se suma així a Joaquim Nadal amb el seu adéu als socialistes després de moltes dècades de militància.

Però a la també exconsellera d'Interior encara li sap "molt més greu" la baixa de Moviment d'Esquerres, el partit que ella mateixa va ajudar a fundar, per la seva aposta independentista.

L'exconsellera de la Generalitat i exalcaldessa de Mollet va ser una de les impulsores, juntament amb altres crítics del PSC, d'aquesta nova marca electoral socialista, després dels mals resultats de PSC a les eleccions al Parlament europeu.